DIKKO samverkar på olika sätt med projekt, föreningar och företag.
Vill du också samverka med DIKKO kontakta oss via e-post: redaktionen@dikko.nu

Praktikanter

Magasin DIKKO har tagit emot praktikanter sedan början av 2021 och har ett samarbete med Kärngården, Arbetsförmedlingen och Academedia Eductus AB

Litteratur

Här kan du hitta olika litteratur om resande/romer

Samverkanspartners DIKKO

RUNG, resande, ung, ny och gammal som är den förening som varit med från uppstarten av tidningen och har sitt säte i Umeå. Föreningen har funnits sedan 2013 och har medlemmar över hela Sverige.
Föreningen har stöttat magasin DIKKO från starten och varit den förening som gjort det möjligt att starta tidningen.

Tehara Media är en ideell förening som arbetar med film och media som verktyg för förändring. Lokalredaktionen i Malmö, drivs av Tehara Media. Paul Dandos kommer vara verksamhetsansvarig och chefredaktör är Dolores Anderssen. Det är också Malmöredaktionen som är skaparna bakom DIKKO +PLUS

RFHL riksförbundet. för hjälp åt läkemedels- & narkotikabrukare (RFHL) är ett intressepolitiskt förbund, grundat 1965, som arbetar för målet  ”ett jämlikt och rättvist samhälle utan social diskriminering” med fokus på att minska problem kring narkotika och läkemedel. Förbundet stöttar magasin DIKKOs projekt.

Sandra Englund, Photo, Media & Makeup Sandra Englund har skapat DIKKOs eminenta logga och är sedan 2003 utbildad porträttfotograf och sminkör. Har skänk vår logga.

Kärngården Personalkooperativet Kärngården ek. förening är ett socialt kooperativ. Vårt uppdrag är att skapa sysselsättning och meningsfull tillvaro för människor med psykiska funktionshinder av olika slag. Du behöver inte ha någon diagnos för att besöka oss. Arbetslöshet, sjukskrivning mm kan skapa nedstämdhet och ensamhet. Då kan det vara bra att umgås med andra och bryta ev. isolering. Vi har ett varierat utbud av arbetsuppgifter som alla som vill kan deltaga i. Vi har ett samarbete med arbetsförmedlingen där vi tar emot människor som vill arbetsträna eller ha en praktikplats. Många besökare som är hos oss tillbringar dagen på Kärngården för att ha ett ställe att vara på där man kan känna gemenskap.  Vi är alltså inte är en daglig verksamhet som kommunens dagliga verksamhet utan en öppen träffpunkt för alla.

Kulturrådet är en myndighet som – genom att främja utvecklingen, informera och ge bidrag till kultur – är med och förverkligar nationell kulturpolitik.

Att engagera sig i den yngre generationen är viktigt för oss som på redaktionen. Därför lägger DIKKO som tidning extra vikt på att de yngres ord ska få höras och uppmärksammas. Så håll utkik efter ungdomskrönikorna, de är väl värda att läsa.