Lerner–Moguilevsky–Smolkin Trio

För två decennier sedan bildade Cesar Lerner och Marcelo Moguilevsky duon Klezmer En Buenos Aires som snabbt blev en världsturnerande dynamisk duo som har gjort ett viktigt bidrag och öppnat nya trender inom populär instrumentalmusik.

Evenemang av 5 FOLK FESTIVALSameföreningen i Stockholm och 6 andra

SÖNDAG KL. 20:00

Offentlig  · Alla på och utanför Facebook

5 Folk festival bjuder på världsturnerande Klezmer En Buenos Aires och Mitchell Smolkin för första gången i Sverige.

Programmet livestreamas här och på youtube. Vi kommer även att ha en begränsad publik.

Anmälan sker via länken: https://forms.gle/BR2SwtkkLj3W4YBT7

Med ryska och polska mor- och farföräldrar som immigrerat till Argentina vid sekelskiftet, har de bidragit till återskapandet av klezmerstilen sedan 1996 utan antropologiskt anspråk. Tvärtom har de utvecklat sitt eget språk baserat på improvisation som de kombinerar med musikaliska element från argentinsk folkmusik, jazz, samtida musik och tango.

Sångaren Mitchell Smolkins framträdanden har tagit honom runt om i världen. Höjdpunkterna inkluderar turné i Sydamerika, uppträdande i legendariska Town Hall på Broadway, i Lincoln Center och med Toronto Symphony Orchestra. Han har varit konstnärlig chef för Ashkenaz Festival i Toronto och producent vid Harbourfront Center. Han har också arbetat som kantor i Nordamerika under de senaste 20 åren.

Cesar Lerner, Marcelo Moguilevsky och Mitchell Smolkin har samarbetat i många år bl.a. med cd:n Song Is Born.
Detta är deras Sverigepremiär!

Musiker
Mitchell Smolkin
César Lerner
Marcelo Moguilevsky

Alla våra aktiviteter är kostnadsfria!!
È Romani Glinda i samarbete med Judiska församlingen i Stockholm, Finska Föreningen i Stockholm, Tornedalingar i Stockholm, Sameföreningen i Stockholm, Skarpnäcks kulturhus, PARKTEATERN Stockholms stadsteater, Sensus studieförbund Stockholm och Stallet – Världens Musik.

Programmet genomförs med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Region Stockholm.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS