Göteborgs Stad medverkar i West Pride 2021

pixabay

På måndag drar konst- och kulturfestivalen West Pride 2021 igång i Göteborg. Göteborgs Stad deltar med en mängd programpunkter.

West Pride är en ideell förening som varje år arrangerar en festival som lyfter normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst och kultur. Göteborgs Stad har sedan starten 2007 deltagit aktivt i West Pride.

Årets festival äger rum mellan den 27 september och den 3 oktober. Göteborgs Stad deltar genom en mängd programpunkter arrangerade av olika verksamheter inom staden. Staden kommer även att gå i Pride Parade under den gemensamma banderollen Göteborg – En stad för alla samt finnas representerad i Pride Park.

Göteborg ska vara en stad för alla

Göteborg ska vara en stad för alla och mänskliga rättigheter ska vara grunden för stadens arbete, där rätten att inte bli diskriminerad är grundläggande. Som ett led i kampen för alla människors lika värde hissar Göteborgs Stad regnbågsflaggan runt om i staden. West Prides flaggperiod är i år mellan den 20 september och den 3 oktober.

Lördagen 2 oktober öppnar Pride Park, som i år är i Eriksbergshallen. Göteborgs Stads regnbågsambassadörer, stadsdirektör Eva Hessman och HR-direktör Tina Liljedahl Scheel, kommer att hålla ett invigningstal om stadens arbete för att göra Göteborg till en stad för alla. Göteborgs Stads monter i Pride Park kommer vara möjlig att besöka under resten av helgen.

Närmare 50 programpunkter

West Pride 2021 innehåller cirka 210 programpunkter som föreningar, företag och fria aktörer står bakom. Göteborgs Stad arrangerar närmare 50 av dessa och bjuder bland annat på seminarier, utställningar och scenkonst. Här är ett axplock:

Romano Center Väst håller i ett seminarium om dubbla utanförskap. Vad innebär det, och vad för slags utmaningar står hbtq-personer som också tillhör en nationell minoritet inför?

Förvaltningen för funktionsstöd ger två olika föreläsningar om våld och normer i funktionshinderverksamhet. Den ena föreläsningen riktar sig till personal, och den andra till målgruppen där föreläsarna beskriver vad våld i nära relation är på lättare svenska och med bildstöd.

På Kulturhuset Kåken görs en utblick mot Polen genom utställningen LGBT Free Zones Project av aktivisten, journalisten och fotografen Bart Staszewski. I utställningen får besökarna möta personer som fått sitt liv klassat som icke-existerande eller oönskat och lära sig mer om kampen mot det systematiserade hotet mot mänskliga rättigheter i landet.

Stadens verksamheter har bidragit till programmet genom flera intressanta programpunkter som vi hoppas att många göteborgare vill ta del av. Programpunkterna speglar också att det finns många kommunala verksamheter i Göteborg som arbetar hårt året om för allas rätt att få vara och älska den de vill, säger Henning Wideberg Blix, projektledare för Göteborgs Stads medverkan i West Pride.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS