Jag hade fan gått in och snattat maten på fem minuter

Fotot är taget utanför en affär i Skellefteå. Mannen heter Victor och han sitter där varje dag för att få ihop pengar till sin sjuka fru. Foto BiL

2014 skrev jag en insändare till Helsingborgs Dagblad. De hade tagit in en massa skit om tiggeri den sommaren, men min åsikt hade de tydligen inte plats för. Jag tänkte att DIKKO nog hade sundare prioriteringar.

Text: Stephan Skougaard Carlsson
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Den handlar om de människor som sitter och ber om din växel utanför affären. Affären som precis har blåst dig på en del av dina matpengar.

Jag måste få uttrycka min beundran för dessa fina människors goda ärlighet och höga moral. Hade jag varit i deras tuffa sits hade jag fan gått in och snattat maten på fem minuter i stället för att sitta utanför hela dagen och be om lite matpengar. Det ska villigt erkännas. 

Jo, jag skriver lite matpengar. Hade jag trott på snacket om att de tjänar massor av pengar på att sitta där, så hade banne mig jag satt mig sidan om med en egen mugg, allt annat vore korkat. Eller hur?

En sak till när jag ändå håller på: Om du tror att miljarderna som fattas i den svenska välfärden ligger i en pappmugg utanför Ica, då är du fan dum i huvudet på riktigt.

Stephan Skougaard Carlsson är aktuell på förlag DIKKO med boken ”Nya Resande”

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS