Lämna förslag till Unescos internationella register

Mellan den 15 februari och den 31 mars 2022 finns det möjlighet att lämna förslag på program, projekt och aktiviteter till Unescos internationella register över goda metodiska exempel.

Förslag lämnas via ett särskilt formulär på sidan Internationella nomineringar senast den 31 mars 2022. Nomineringar kan föreslås av exempelvis föreningar, privatpersoner och institutioner/organisationer och underlaget ska i mesta möjliga mån tas fram i samarbete med utövare. Förslag till det internationella registret kan nomineras utan att ingå i den nationella förteckningen Levande traditioner.

Vad menas med goda metodiska exempel?

Det internationella registret över goda exempel (The Register of Good Safeguarding Practices) innehåller program, projekt och aktiviteter som visar hur man kan arbeta för att dokumentera och/eller föra vidare kunskap, och som kan tjäna som förebilder för arbetet med konventionen. Det kan till exempel handla om ideella organisationer och pedagogiska projekt som vidareför och sprider kunskap om levande traditioner.

På förteckningen Levande traditioner finns i dag flera exempel på sådana metodiska exempel: Hembygdsrörelsen, Mångkulturella almanackan, Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Zornmärkesuppspelning (riksspelmansskap) och Sagobygden som togs upp på det internationella registret år 2018.

Läs mer om internationella nomineringar och lämna förslag

Läs mer om Unescos internationella listor och register

Unescos internationella listor och register

Internationella nomineringar

Från förslag till lista eller register

Källa: isof

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS