Minoritet.se har gjort ett reportage om magasin DIKKO

”I dag samarbetar de romska grupperna med varann”

Britt-Inger Hedström Lundqvist tycker att det rör på sig inom den romska rörelsen. Hon är ansvarig utgivare för nätmagasinet Dikko som har mycket positivt att rapportera om. Nästa år planerar de att ge ut två papperstidningar.

– Det är positivt att vi börjar ta plats och det viktiga är att de romska grupperna nu samarbetar och hjälper varandra, säger Britt-Inger som själv är resanderom. 

Om allt går som planerat och Kulturrådet beviljar Dikko medel så är tanken att ge ut två papperstidningar år 2022.

– Det är framför allt för de äldre romerna och för dem som har en okunskap om nätet men även för de som sitter på låsta institutioner.

Dikko är ett nätmagasin för resande och romer som funnits sedan 2018. En hel del av rapporteringen handlar om hur romer far illa eller särbehandlas på ett negativt sätt men det finns många ljuspunkter, särskilt inom kultursektorn, menar hon. Redaktionen består av 7 personer som finns på olika håll och landet och i stort sett sker allt arbete ideellt. en av de som arbetar med Dikko är Linda Lundqvist, Britt-Ingers dotter. Hon är chefredaktör.

Läs hela artikeln HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS