Året som har gått med magasin DIKKO

Det har varit ett händelserikt år nu när pandemin har släppt sitt värsta grepp om vår omvärld. Mycket har fortfarande handlat om digitala möten och olika event som sänts via internet på ett har sätt som ingen trodde var möjligt. Vi har lärt oss att träffas och umgås på ett nytt sätt.

Magasin DIKKO har under 2022 återigen ökat på läsarantalet. Vi har fått flera nya samarbetspartners och fortsatt vara ett oberoende media på nätet. Våra fantastiska journalister, krönikörer och bildmakare har gjort ett bra jobb, de har roat, retat och berört oss med sina reportage, artiklar och illustrationer.

Vi har också under det här året startat ett förlag och givit ut den första boken, Sagan om Valentin. Förlaget har ett flertal böcker som kommer att släppas under 2023, bland dessa finns titlar som Resandefolkets berättelser – Vornos manusch (antologi och metodbok), Pappas flicka gör som fan hon vill (Britt-Inger Hedström Lundqvists biografi), FEMINIQA – berättelser om motstånd (antologi om aktivism och feminism), Nya resande (Stephans Skougaard Carlssons biografi) och dessutom ett projekt som är ett samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark där förlaget finns med och det handlar om Antiziganistisk homofobi och romska hbtqi-personers rättigheter i de nordiska länderna. Gå in och läs mer på Förlag DIKKO här vi uppdaterar så fort det händer något nytt.

DIKKOs youtubekanal fortsätter att lägga upp musik och är ett samarbete med magsi DIKKO, föreningen RUNG och musik och- textkollektiv Dunder och Snus som skriver nya och gör om gamla låtar på resanderomani. Youtubekanalen består av musik, föreläsningar och annat intressant. Den kommer fortsätta att utvecklas under 2023.

Våra största finansiär under 2022 har varit Kulturrådet, som även har beviljat medel till magasin DIKKO 2023, vi tackar för detta. Andra som har bidragit till magasin DIKKO är RUNG vår ständiga samarbetspartner som varit med sedan starten av tidningen, och sen har vi alla privatpersoner som swishat gåvor. Ett stort tack och massor av kärlek till er alla.

Under 2022 har vi mer än dubblat våra unika sidvisningar. Vissa månader och vissa artiklar har haft otroligt många unika läsare runt om i vårt land, i norden och i Europa.

De enskilt mest lästa artiklarna under 2022 är:

  1. Vad innebär ”bristande vandel”
  2. John Hron dog 1995 ihjälslagen av nynazister
  3. Romani kris/krísi en gammal tradition som nu ifrågasätts
  4. “Dålig attityd kan faktiskt vara rimlig attityd” 
  5. Dumpen – en sajt som ska locka fram pedofiler

Magasin DIKKO har läsare i många länder och har därför en översättningsknapp längst ner i vänster hörn, där texten kan översättas till engelska, norska eller svenska. Vi har fler och fler engelsktalande personer som skriver i tidningen och har sagt att de språk som man kan skriva på är just svenska, engelska eller norska.

Här nedan kan du se vilka de länder som vi har flest läsare från i år. Länderna står i storleksordning där det land med flest läsare står överst.

1.Sweden
2.United States
3.Norway
4.Spain
5.Finland
6.Ireland
7.Denmark
8.China
9.Germany
10.Canada

Tack för året som gått och väl mött i det nya.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS