Nyheter| Lediga jobb. Enhetschef Romano center i Väst

Foto Linda Lundqvist

Enklare vardag för alla i en hållbar och öppen stad – det är vår vision! Konsument- och medborgarservice mål är att underlätta för boende, besökare och företagare när de ska kontakta Göteborgs Stad.
Vi samordnar och utvecklar stadens service.

Det innebär att vi ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, utvecklar service och e-tjänster, samordnar och utvecklar externa digitala kanaler, erbjuder konsumentrådgivning och budget- och skuldrådgivning samt arbetar med frågor som rör hållbar konsumtion. Dessutom ansvarar vi för stadens överförmyndarverksamhet och Romano Center i Väst, som är ett romskt informations- och kunskapscenter. På vår förvaltning är vi cirka 200 medarbetare

SÖK JOBBET HÄR

Att jobba hos oss innebär att vara del av en arbetsplats med verksamheter i utveckling och med framåtanda. Förvaltningen ligger centralt i Göteborg och vi har medarbetarförmåner så som flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.

ARBETSUPPGIFTER

Är det du som får andra att växa? Hos oss är du med och ger alla samma chans att ta del av sina demokratiska rättigheter!

Romano center i Väst hos Konsument- och medborgarservice är en verksamhet som har ett tudelat uppdrag. Den ena delen syftar till att öka kompetensen hos offentliga verksamheter gällande nationella minoriteters rättigheter, den förstärkta minoritetslagstiftningen och romsk inkludering. Den andra delen handlar om att ge stöd och samhällsvägledning direkt till romska grupper och individer.

Vi söker en enhetschef som vill ta sig an uppdraget att leda en komplex verksamhet. Ditt uppdrag är att organisera och utveckla verksamheten utifrån ett formulerat uppdrag i nära samverkan med den romska minoriteten och andra aktörer såsom Västra Götalandsregionen och Göteborgsregionen.

SÖK JOBBET HÄR

Du har budget- och personalansvar och ansvar för att bibehålla och utveckla en god arbetsmiljö för medarbetarna i enheten. Du ska också skapa och upprätthålla relevanta nätverk och hitta möjligheter till övergripande samarbeten.

Som enhetschef ska du ha kunskap och förståelse för den romska gruppens situation och behov och tillsammans med medarbetare kunna utforma verksamheten och samarbeta med stadens övriga verksamheter utifrån dessa behov.

En viktig uppgift för enhetschefen är också att i sin roll bidra till att öka det ömsesidiga förtroendet mellan majoritetssamhället och de romska grupperna. Du rapporterar till verksamhetschefen för Hållbar utveckling och i förekommande fall till förvaltningens nämnd samt andra organ i staden.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen/ högskoleutbildning och du har minst två års dokumenterad chefserfarenhet. Du har kunskap om Sveriges minoritetslagstiftning och har också dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med frågor gällande mänskliga rättigheter, minoritetsfrågor och romsk inkludering.

Till det har du en god förmåga att hantera olika IT-system och behärskar svenska i tal och skrift. Meriterande är om du har romsk kulturkompetens och behärskar Romanes.

SÖK JOBBET HÄR

Meriterande är också om du har chefserfarenhet från kommunal eller annan offentlig verksamhet. Du är mål- och resultatorienterad i ditt arbetssätt och ser även möjligheter i förändring.

Genom din chefserfarenhet har du ledarskapsförmåga och kan skapa delaktighet, prioritera och motivera på ett inspirerande sätt. Du är lyhörd och har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar till ökad dialog med såväl medarbetare som andra intressenter. Du bidrar till att öka det ömsesidiga förtroendet mellan majoritetssamhället och de romska grupperna vilket kräver en hög grad av lyhördhet och samverkansförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

SÖK JOBBET HÄR

Sista ansökningsdag: 2020-04-23

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu