Polisen använder fortfarande ordet ”zigenare” i underrättelseuppslag

pixabay

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden riktar nu skarp kritik mot Polisen och myndighetens användning av bland annat ordet ”zigenare” i sin underrättelseverksamhet. Ordet används, fortfarande, trots att nämnden tidigare uttalat att ordet inte bör användas.

Källa: Redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Det var den 14 juni 2023 som det genomfördes en inspektion vid Polismyndigheten. Sökningarna gjordes i uppgiftssamlingen på olika sökbegrepp som kan avslöja känsliga personuppgifter kring etniskt ursprung och hälsa. Elva av dokumenten, där sökningarna gav träff, valdes sedan ut för granskning. Efter inspektionen fick Polismyndigheten, på nämndens begäran, besvara en del frågor som rör registreringarna av känsliga personuppgifter i sju av dokumenten. Det går att konstateras att nämnden vid inspektionen fick flertalet träffar på ordet ”zigenare”.

Polisens behandling av känsliga personuppgifter i underrättelseverksamheten

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS