Rättighetsnätverket: Likabehandling och icke-diskriminering

Länsstyrelsen Västerbotten

Hur kan vi säkerställa alla människors rättigheter i Västerbotten? Övergripande tema denna gång är rätt till likabehandling och främja icke-diskriminering.

Källa: lanstyrelsen.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Vi möts för erfarenhetsutbyte, kompetenshöjning och för att få verktyg för hur var och en, och vi tillsammans kan stärka varandra och våra frågor i länet. Välkommen, du behövs!

Delta i Rättighetsnätverket och främja likabehandling i Västerbotten

Vi varvar föreläsningar, panelsamtal och gruppdialoger kring det övergripande temat likabehandling och förebyggande arbete kring diskriminering. Vi får inspiration och verktyg för att stärka var och ens möjlighet att göra skillnad i sin egen verksamhet, inom det övergripande temat, samt belyser och diskuterar möjligheter och utmaningar kring samarbete mellan organisationer.

Rättighetsnätverket genomförs 2 gånger per år, senaste tillfället var i maj, och riktar sig till dig inom offentlig sektor och civilsamhälle som arbetar med rättighetsfrågor, jämställdhet och/eller integration i din yrkesroll eller i ditt uppdrag.

Rättighetsnätverket möjliggör för dig att träffa personer i ett brett sammanhang både inom offentlig sektor och civilsamhället där det gemensamma är att alla har uppdrag som berör rättigheter. I anslutning till Rättighetsnätverket genomförs vid varje tillfälle träffar inom specifika uppdrag, denna gång lägger vi fokus på integration och nationella minoriteter.

Övergripande upplägg (du kan delta på hela programmet eller valda delar):

  • 10 december förmiddag: Regional integrationsträff – för dig i kommun, civilsamhälle och myndighet som arbetar med nyanlända, personer med tillstånd enligt massflyktsdirektivet, ensamkommande barn och/eller asylsökande (anmälan görs nedan).
  • 10 december eftermiddag: Rättighetsnätverket – likabehandling och förebygga diskriminering och rasism (anmälan görs nedan).
  • 11 december förmiddag: Rättighetsnätverket – forts likabehandling och förebygga diskriminering och rasism (anmälan görs nedan).
  • 11 december eftermiddag: Regional minoritetssamordnargrupp – för dig som är minoritetssamordnare eller har uppdrag inom nationella minoriteter i kommuner eller i regionen (anmälan görs nedan).

För vem?

Västerbottens Rättighetsnätverk riktar sig till dig som arbetar med eller är intresserad av frågor om mänskliga rättigheter, jämställdhet eller integration. Du kanske är politiker, chef, tjänsteperson, handläggare, strateg eller ideellt engagerad? Du kanske arbetar i offentlig sektor, inom näringslivet, i en organisation, som social entreprenör, i ett trossamfund eller i en förening? Oavsett om du redan ingår i något av Länsstyrelsens nätverk eller inte, är du varmt välkommen att delta.

Vilka vill du träffa på nätverket?

Inbjudan till Rättighetsnätverket skickas ut brett i hela länet. Men vi vet också att det ibland behövs att information kommer från andra håll. Sprid gärna inbjudan vidare i din egen organisation och i dina nätverk. Berätta också för andra att du ska delta och kanske hittar du någon du kan samåka med.

Vad ingår?

Länsstyrelsen står för fika, lunch, middag och övernattning för de som behöver det mot en kostnad på 250 kronor/person. Vid sjukdom eller avanmälan efter sista anmälningsdag återbetalas inte konferensavgiften. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid uteblivit deltagande kommer vi att fakturera 500 kronor/deltagare.

Inbetalning sker till bankgiro 5050-8720 och betalningen ska märkas med Rättighetsnätverk Lycksele. Om det efterfrågas ett organisationsnummer för Länsstyrelsen Västerbotten är det: 202100-2460.

Vissa delar av nätverket kommer vara möjligt att delta på digitalt, men inte alla delar. Mer information kommer om det under hösten.

Möjlighet att ses i särskilda sakfrågor

Innan lunchen dag 1 och efter lunchen dag 2 erbjuds möjlighet för våra specifika grupper att ses fysiskt för att prata om sina sakfrågor och aktuella frågor inom området. Denna gång träffas de som arbetar med integrationsfrågor och nationella minoriteter i Västerbotten. Vid nästa träff är det istället andra uppdrag som kommer få möjlighet att ses fysiskt.

  • Den 10 december klockan 9.45–12 träffas representanter inom kommun och civilsamhälle som arbetar med integration på Hotell Lappland för att nätverka, diskutera aktuella frågor och samverka.
  • Den 11 december klockan 13–15 träffas minoritetssamordnarna på Hotell Lappland för att nätverka, diskutera aktuella frågor och samverka.

Inom kort kommer du hitta mer information och program för detta längre ned, i fliken: Fokus på integration och nationella minoriteter.

För den som inte har möjlighet att delta på plats, finns under dessa träffar möjlighet att delta digitalt.

Arrangörer

Träffen arrangeras av Länsstyrelsen Västerbotten i samverkan med Skellefteå kommun och Rädda Barnen.

Program (preliminärt och uppdateras allt eftersom):

10 december – dag 1

9.45-12.00 Regional integrationsträff

12–13 Lunch

13.00 Välkomna

17.00 Avslutning dag 1

18.00–20.00 Gemensam middag

11 december – dag 2

8.30 Välkomna till dag 2

12.00 Avslut

12–13 Lunch

13-15 Regionala minoritetssamordnargruppen

Fokus på integration och nationella minoriteter

Var:Hotell Lappland, Korpberget 1, 921 42 Lycksele.Kostnad:250 kronor/person.Sista anmälningsdag:25 nov 2024

Anmäl dig HÄR

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS