Sinti och romer påverkade Europas musik

Roma-Holocaust-@ Jarek Praszkiewicz, Central Council of German Sinti and Roma (2018)

När folk pratar om europeisk kultur glöms ofta sinti och romer bort, säger Romani Rose. Ordföranden för centralrådet för tyska sinti och romer skulle därför vilja öppna ett museum såväl som en permanent utställning på sikt.

Besök på dokumentations- och kulturcentret för tyska sinter och romer i Heidelberg: Gästboken är öppen vid utgången. ”Vi är djupt rörda av utställningen” har precis skrivits av ett ungt par. ”Det får vi aldrig glömma” kan läsas på engelska, italienska och tyska.

Den historiska permanenta utställningen fördelad på tre våningar till minne av nationalsocialisternas mord på Sinti och romer. Det här är bilder som bränner sig in i ditt minne: barn och vuxna utmärglade till skelett, lik på fält och gator, människor på flykt.

Dokumentations- och kulturcentret öppnades 1997. Minnesmärket sponsras av Centralrådet för tyska sinti och romer. Anläggningen finansieras av den federala regeringen och delstaten Baden-Württemberg.

Källa: Trend Detail News

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS