Sommarbetraktelse: Måsar och människor i harmoni

Sommarens små betraktelser inskickade av våra läsare. Om du vill bli publicerad skickar du in en liggande bild och skriver kanske fem till 50 meningar om sommaren, livet eller någon annan betraktelse. Egentligen är det helt valfritt hur mycket eller hur lite du skriver eller vad du skriver om. Skriv under med valfritt namn och skicka till redaktionen@dikko.nu

Redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Till vänster på taket betraktar jag fiskmåsungarna som har boet där och ser hur de växer och blir mer och mer högljudda för var dag som går. Vaktposter sitter strategiskt utplacerade på varsin sida av taket.

När andra fåglar flyger för nära boet skriker fiskmåsen och direkt kommer kavalleriet från ingenstans flygande (föräldrarna) och kollar så de små är utom fara. Tänkte på regnskyfallet vi precis hade här i Örebro och på de stackars måsungar som inte kan skyddas från vätan.

Häromdagen satt det en fiskmåsunge på marken och var förmodligen livrädd. Föräldrarna hade nog tänkt att den skulle provflyga den dagen. När jag sitter på balkongen flyger det alltid fiskmåsar väldigt nära räcket som för att kolla om jag är ett hot eller inte. För säkerhetsskull skiter dom gärna så nära det bara går som för att markera.

Ser huvuden på ungarna med dunig fjäderdräkt som snart flyger och ser på världen ovanifrån. Trots ett rikt fågelliv här på baksidan med tidiga morgonskrik är det otroligt fascinerande  att följa med på avstånd och betrakta.

/Ann-louise 

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS