Verkligheten överträffar dikten i Louie Martis memoarer Ingen ängel – utkommer i november

Foto Sasha Drakulic

7 november debuterar affärsmannen, skådespelaren, föreläsaren och levnadskonstnären Louie Marti som författare. I Ingen ängel berättar han om sitt liv så här långt, ett liv som levts i ett hisnande tempo. Från den romska uppväxten i Rinkeby, till mormor bankrånarens Barcelona, från indrivarjobb till att bli blåst på alla besparingar … att kalla Louie Martis liv för färgstarkt är sannerligen ingen underdrift. Ingen ängel är en lika osannolik som hejdlös berättelse om att lämna den kriminella världen bakom sig och om vad det innebär att jaga en dröm som få anser att han har rätt till.

Källa: news.cision.com

– Jag kan inte berätta allt, ni skulle ändå inte tro mig. Men jag berättar mycket mer än jag tänkt. Ni får läsa på egen risk. Jag har aldrig varit någon ängel men en djävul på att överleva, säger Louie Marti.

Om boken:

Jag har alla fel som finns. Jag är blat­te, jag är halvrom, halvspanjor. Uppvuxen i Rinkeby. Jag har tagit en del felbeslut i mitt liv. Jag kanske inte är det bästa vi har, men det är så här jag blev. Se ner på mig, det gör inget. Även av gödsel blir det mat och näring.

Louie Marti växer upp i Rinkeby i en romsk familj och gör sin första indrivning redan som åttaåring. Louies mormor är bankrånare och hans pappa pastor i Filadelfiakyrkan, och själv är han ingen ängel.

Louie har problem i skolan men är socialt begåvad och har ett minst sagt drivet affärssinne. Han börjar sälja mobiltelefoner via Gula Tidningen och märkesjeans till lärarna på skolan. Trots att alla tecken på dyslexi finns där, är det ingen som hjälper honom. Han får klara sig själv, tills han en dag finner tryggheten i en av världens mest beryktade mc-klubbar. I klubben hittar Louie för första gången en samvaro med ordning och struktur. Men när han får en roll i den populära tv-serien Gåsmamman inser han att han vill arbeta som skådespelare och att det är dags att bryta med det förflutna.

Louie Marti har under 2023 gjort stor succé med tv-serien Typiskt romer! som nominerades till Kristallen-priset. I serien tar Louie med sin flickvän, Magdalena Graaf, på en resa genom den romska kulturen. Louie föreläser om motivation och kraft till förändring, äger och driver flera företag och kan ofta ses bakom ratten i sin yacht, M/S Ferdinand.

ISBN 9789198764673 | Utgivning 7 november | Utkommer även som ljudbok, inläst av författaren.

För intervjuförfrågningar, förhandsläsning eller mer information, varmt välkommen att kontakta
SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se | 0706243023

The Book Affair är ett bokförlag som ger ut både fack- och skönlitteratur och erbjuder författare marknadens mest moderna och flexibla samarbetsavtal för alla format. Förlaget grundades 2018 av Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén och nischar in sig på kvalitativ utgivning och entreprenörsdrivna upphovsmän. Läs mer på www.thebookaffair.se

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS