Bilder från Vernissagen Romano Zor – Romsk kraft

Foto Annelie Nimafar

Vernissage: Romano Zor – Romsk kraft. I dag var vi i Strängnäs och fick följa med på en fantastiskt fin utställning om den romska kulturen.

Text och foto: Etnolog Annelie Nimafar
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Strängnäs Romska ideella förening med Richard Nyman i spetsen bjöd in oss till en färgsprakande lördagseftermiddag med berättelser och musik om romernas historia i Sverige. En otroligt fin och väl arrangerad föreställning som avslutades med en utställning i foajén där vi fick se allt från klädsel till bilder och texter om romernas historia samtidigt som vi fick mingla med arrangörerna.

Fakta

Utställningen kommer finnas från den 6 april – 11 maj.
Plats: Kulturhuset Multeum
Fri entré: Ja
Arrangör: Kulturscen Strängnäs kommun

Syftet med utställningen är att öka kunskapen om romer och nyansera bilden av romsk kultur och bidra till ett stärkande av den romska identiteten, som en del i arbetet mot antiziganism och fördomar mot romer i samhället.


redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS