Clowner utan Gränser gör turné till Ukraina

Sedan Ryssland genomförde sin fullskaliga invasion av Ukraina och kriget var ett faktum har Clowner utan Gränser funnits på plats vid gränsen för att möta barn och familjer som tvingats på flykt från sina hem. I grannländerna Moldavien, Polen, Rumänien och Tyskland har Clowner utan Gränser både spelat föreställningar och haft cirkus- och lekworkshops med barn som kommit på flykt men också utbildat personal från andra barnrättsorganisationer i Clowner utan Gränsers kreativa metoder.

I krissituationer behöver även personal stöd och efter utbildningarna får de nya verktyg för att möta barn på ett mer lekfullt och kreativt sätt.

Sedan krigsutbrottet åker nu ett team av artister för första gången in i Ukraina för att möta barn som drabbats av konflikten. I humanitära kriser är skratt och lek livsviktigt för att barn ska få vara barn och för att familjer ska kunna hämta kraft för att orka fortsätta kämpa.

Teamet består av fem personer och turnén är ett samarbete mellan Clowner utan Gränser Sverige och Clowns Without Borders Uk. Lokal partner är Plan International. Turnén är cirka två veckor och genomförs i början av juni.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS