De assimilerade har startat en podd

De Assimilerade

Den 1 maj hade podden premiär De assimilerade och du hittar den via appen Anchor.fm eller via Spotify. Det har blivit några avsnitt och podden är kopplad till utställningen De assimilerade.

Här finns en länk till podden

De assimilerade är en utställning som kommer ha premiär den 16 oktober i Knivsta. Utställningen handlar om att hitta sina rötter i en mörk del av svensk nutidshistoria. En historia om rasism, förföljelse och hat. En historia om att utplåna den svenska minoriteten – Resandefolket.

Podden som nu har startat har i dagsläget producerat tre avsnitt:

Min mor tattarungen – del 1

Hösten 2021 gav Monica Tinglöf ut sin självbiografiska bok Tattarungen och hemligheten om hur hon som ett litet flickebarn på elva månader får sin identitet stulen när hon blir placerad i en fosterfamilj i Uppsala. I över trettio år har hon en gnagande känsla av att något inte stämmer. Någonting är väldigt fel. En dag händer det något oväntat som gör att allt faller på plats.

Detta är utgångspunkten för samtalet i det första avsnittet av podden De assimilerade

Min mor tattarungen – del 2

1981 avslöjades det av en slump att min mor var ett fosterbarn. I det här avsnittet pratar vi om kontroll och manipulation och på vilket sätt både fosterfamiljen och myndigheterna samverkade för att min mors bakgrund skulle förbli en hemlighet.

Sonny Eisfeldt och vår surrealistiska familj – del 3

Känner du till din historia och vart du kommer ifrån? 2014 hittade jag helt oväntat mina rötter hos ett cirkusfolk och hos Resandefolket.

I det här avsnittet hälsar jag för första gången på hos min syssling, som också är författare och en väldigt hängiven släktforskare. Det blev ett spännande samtal och han hade mycket att berätta. Medverkande Sonny Eisfeldt.

Du hittar podden via appen Anchor.fm eller via Spotify eller på youtube

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS