”Det tysta arvet” – Utskrivbar utställning för offentliga miljöer om Förintelsen av Romer

Skärmklipp

Med anledning av den officiella minnesdagen för folkmordet på Romer under Förintelsen den 2 augusti erbjuder Levande historia den utskrivbara utställningen ”Det tysta arvet”.

Överlevande, barn och barnbarn till överlevande berättar här om vad som hände dem och andra Romer under andra världskriget.

Utställningen är framtagen i samarbete med Göteborgs Stad, Maja-Kristin Nylander och Monica Hirsch, med syfte att uppmärksamma folkmordet på Romer under Förintelsen.

Bilderna tillhör familjer som skickades till koncentrationsläger, som gömde sig i skogar och som såg människor på flykt mördas. Då, under andra världskriget var de flesta av dem barn. Nu, innan det är för sent, träder de fram för att världen inte ska glömma deras historia. Det beräknas att cirka en halv miljon Romer mördades under andra världskriget.

Ladda ner ”Det tysta arvet” här: levandehistoria.se/tysta-arvet för utskrift och uppsättning på bibliotek, skola och i andra offentliga miljöer.

Skicka gärna länken med utställningen till era bibliotek, skolor, kommuner, regioner eller andra som kan ställa ut den för att hedra alla Romer som dog under förintelsen.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS