Reportage| ”Om tro” Jack Rosell fick hjälp i en svår tid

privat bild

Det här är ett reportage i en serie som handlar ”om tro”.

Jack Rosell arbetar inom LSS sedan ett halvår tillbaka. Han arbetar även som webbadministratör på bland annat Dikko.nu och har arbetat som webbadministratör  sedan 2014.

På frågan när Jack blev frälst svarade han att:

Jag har genom min Pappa blivit uppfostrad att Gud finns och bad med honom som barn men jag tänkte inte så mycket på det i min tidiga ungdom. Det var inte för en jag kom upp i de lite äldre tonåren som jag började ”på riktigt” att tro på gud.

Hur kom det sig att du hittade den vägen?

När jag mådde som sämst i mig själv och levde ett liv i kriminalitet och droger. Jag var på en låst SiS-institution och höll på att ge upp hoppet om mitt liv helt. Jag var bara inne på mitt rum hela dagarna och sov den mesta tiden, tills jag kände att antingen hänger jag mig och slipper detta lidande eller så ber jag om hjälp.

Personalen litade jag inte på så jag ville verkligen inte prata med dem. Men det finns en som alltid lyssnar och jag bad första gången på flera år.

Redan dagen efter kände jag mig som en ny människa! Energin hade kommit tillbaka och jag såg hopp om livet. Jag var fortfarande inlåst och mådde fortfarande mycket dåligt över hela min situation, men jag hade mer energi att ta mig vidare.

Sedan den dagen har jag aldrig ifrågasatt Guds existens.

Hur ser ditt kristna liv ut idag?

Med det sagt så lever jag inte som en klassisk ”kristen” jag är inte nykterist, jag svär och går inte ofta till kyrkan. Många ser ner på mig och menar att jag inte kan vara kristen för detta, men min Gud och den Gud som bibeln berättar om finns just för syndarna.

Jesus var med människor som absolut inte levde som ”bra kristna”, varför kan man undra? Fick Jesus inte kontakter inom de högre kretsarna trots han försökt få ”rätt får” med sig? Eller finns Gud just för syndare som mig och kanske dig?

När Gud kom in i mitt liv började jag inte leva så mycket mer ”rättfärdigt” än innan även om jag försökte mer. Därför kan jag inte säga att Gud räddade mitt liv. Det enda Gud har gjort för mig är det absolut viktigaste som jag inte själv kunnat klara av, hen gav mig livslust igen.

Jag tror att min Gud fungerar på det viset att Gud vill nog att vi ska kunna klara oss och ta hand om varandra utan hens hjälp. Och därför ger det som är absolut viktigast för dig så att du kan fortsätta att gå din väg vare sig det är hens väg eller din helt egna värld.

Vi fick en fri vilja och kan därför välja själva vilken väg vi går, och för mig har jag bara ett mål, att bli en så bra människa för mig själv och andra som jag kan bli. Det tror jag är Guds verkliga vilja.

Hur ser du framtiden?

Idag många år senare arbetar jag hårt med flera arbeten samtidigt och har alltid minst två aktiva jobb. Jag är glad varje dag jag vaknar och har en ljus väg att se fram emot.

En ljus väg, jag vill mena hade varit omöjlig för mig om inte Gud kommit in i mitt liv igen. Bäst av allt är att jag känner mig aldrig ensam igen, jag vet att jag alltid har min Gud där.

Vad Gud är? Är det en skäggig gubbe, världens energi eller bara ett fantasifoster i min hjärna låter jag vara osagt. Det är för mig en helt ointressant fråga så länge som jag känner att Gud hör mig och jag ser Guds verk dagligen som skänker lycka och energi, säger Jack Rosell

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu