Dubbelnominerad till QX Gaygala 2021: Mian Lodalen

Foto: Elisabeth Ohlson

Författaren Mian Lodalen är nominerad av QX i två kategorier till 2021 års Gaygala. Den stora nomineringen är till ”Årets HBTQ”! Sen är hennes hyllade roman Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria nominerad till ”Årets bok”. Boken släpptes i september och hyllas av kritiker som läsare.

Men hur flott är inte detta? Jag är så glad och hedrad. Röstningsslussen på QX.SE är öppen för den som vill ge Lisa och Lilly en röst, säger Mian Lodalen

Omröstningen är igång. Gå in och rösta HÄR!

Motiveringen till Årets HBTQ lyder:

”Mian syntes överallt i år tack vare sin hyllade bok om Lisa och Lilly. I tidningar och tv fick miljontals tittare höra henne berätta om lesbisk kärlek på ett sånt engagerat, intensivt och humoristiskt sätt som bara Mian kan. Mian är flatkämpen nummer 1!”

Motiveringen till Årets bok lyder:

”Två drunknade flickor och ett avskedsbrev om att vilja bli begravda i samma kista. Lodalen gav en gripande lesbisk story liv i sin bok.”

Läs mer om alla nominerade och övriga kategorier här.

Om Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria

Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet. I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.

Källa: romanusochselling.se

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61