Enhetschef till Enheten för delaktighet, minoriteter och det civila samhälle MUCF

pixabay

Arbetsgivare: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Avd. för kunskapsstöd

Tjänst: Enhetschef, offentlig förvaltning

Yrkeskategori: Chef Förvaltning & Planering

Publicerad: 2023-04-10

Sista ansökningsdag: 2023-04-23

Anställningstyp: Heltid

Anställningslängd: Tills vidare

ANSÖK

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet med säte i Växjö som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och som följer det civila samhällets förutsättningar. Kunskapen ska spridas till målgrupper såsom politiska beslutsfattare och tjänstemän på kommunal, regional och nationellnivå samt andra professionella som arbetar direkt med unga eller med det civilsamhället. Även beslutsfattare och tjänstepersoner i civilsamhället är myndighetens målgrupp.

Myndigheten fördelar bidrag till civilsamhället för verksamhet i Sverige och uppdraget är även att skapa förutsättningar för internationellt samarbete med bland annat europeiska ungdomsutbyten.

Myndigheten är en av Sveriges hbtqi-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering i verksamheten. Arbetet ska ha ett normkritiskt perspektiv och myndigheten bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.

MUCF tror på ett fortsatt framtida flexibelt arbetssätt med möjlighet att delvis arbeta på distans utifrån verksamhetens behov.

Myndigheten genomför en omorganisation och Avdelningen för kunskapsstöd söker nu en enhetschef till den nybildade Enheten för delaktighet, minoriteter och det civila samhället.

ARBETSUPPGIFTER
Enheten för delaktighet, minoriteter och det civila samhället arbetar med myndighetens arbete inom ungas delaktighet, unga inom nationella minoriteter och arbetet med villkoren för det civila samhället. Enheten arbetar med tvärsektoriella och komplexa frågor kring civilsamhället, ungas delaktighet och frågor kring rasism och utsatthet och unga nationella minoriteter. Medarbetare på enheten är i huvudsak anställda som utvecklingsledare och är vana att arbeta självständigt och proaktivt planera, genomföra och följa upp avancerade arbetsuppgifter på strategisk-, taktisk- och operativ nivå.

Som enhetschef har du personal-, verksamhets- budget- och arbetsmiljöansvar för enhetens medarbetare. Du tar ansvar för arbetsgivarpolitiken och tillämpar den för verksamhetens bästa. Vi önskar att du bidrar med ett tydligt ledarskap där du coachar och inspirerar dina medarbetare, tydliggör uppdraget och bidrar till en god arbetskultur.

Enheten tillhör Avdelningen för kunskapsstöd tillsammans med Enheten för etablering, hälsa och fritid och Funktionen för kommunikation och stora events. SSom enhetschef leder du enhetens arbete i nära dialog med avdelningschef till vilken du också rapporterar. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du med helhetssyn och ett gemensamt ansvarstagande aktivt bidrar till avdelningens och myndighetens utveckling. En viktig del i ditt uppdrag är samverkan både internt på myndigheten och externt med myndighetens målgrupper.

Anställningen kan innebära resor inom Sverige.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom ett för uppdraget relevant område eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och har en dokumenterad chef- eller ledarerfarenhet. Du har flerårig dokumenterad sakkunskap inom något av de beskrivna arbetsområdena. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet.

Du har förmåga att arbeta mål- och resultatinriktat både på lång och kort sikt och erfarenhet av att driva och ansvara för utveckling inom ditt sakområde. Du har god organisationsförmåga, arbetar strukturerat och är van vid att följa administrativa rutiner. Du visar mod i ditt ledarskap genom att kunna fatta beslut och vara lojal mot fattade beslut.

För att lyckas i rollen krävs att du är förtroendeingivande, kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer och samarbeten. Du är en förebild genom att vara en trygg och stabil person med gott omdöme. Du delar den statliga värdegrunden med respekt för alla människors lika värde. Du har god förmåga att skapa välfungerande team genom ett entusiasmerande, lösningsfokuserat och närvarande ledarskap. Du är trygg i din roll och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och gärna på engelska. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan balansera mellan olika behov.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen på MUCF är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande på inledningsvis 3 år.

Vi kommer att använda oss av tester i rekryteringsprocessen.

Provanställning tillämpas i normalfallet.

ÖVRIGT
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

LÄS MER OCH ANSÖK

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS