Polisen lägger ner utredning om Romska Ungdomsförbundets hantering av pengar

Polisutredningen om misstänkt grovt bedrägeri som det Romska ungdomsförbundet, en ungdomsorganisation i Malmö, granskats för har lagts ner på grund av brist på bevis. Det finns inga bevis mot någon att enskild person ska ha begått ett brott. Organisationen anmäldes till polisen efter att ha misslyckats med att redovisa statliga bidrag.

Källa: sverigesradio.se och Radio romano
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Polisutredningen om misstänkt grovt bedrägeri i Romska ungdomsförbundet, Malmö, har lagts ned, rapporterar Radio Romano. Enligt polisen går det inte att bevisa att någon person har begått brott. De som polisanmälde brottet var Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

MUCF har beslutat att göra en brottsanmälan mot Romska ungdomsförbundet i Malmö

Polisutredningen har nu kommit fram till att det inte går att bevisa att det Romska ungdomsförbundet har begått brottet grovt bedrägeri. Polisen menar också att det inte går att bevisa att någon enskild person gjorts sig skyldig till brott. Polisen konstaterar att föreningen har flyttat pengar till andra underföreningar och har haft svårt redovisa vad de använts till, men att det finns inget bakomliggande brott i flyttandet av pengarna.

Det var förra året som det Romska ungdomsförbundet polisanmäldes för grovt bedrägeri. Anmälan gjordes efter när föreningen inte kunde redogöra för hur de statliga bidrag som de fått använts.

Radio Romano var först med att berätta att utredningen nu är nedlagd, trots att det enligt polisen finns tveksamheter hur de skött redovisningen.

– Det finns inget som tyder på att någon enskild person ska ha tillskansat sig pengar och vi kan inte styrka något brott gällande grovt bedrägeri, säger Jenny Westring, förundersökningsledare på polisens bedrägerisektion till svt.se

Erland Kaldaras Nikolizsson, romsk företrädare i Malmö, menar att de har öppet visat upp sin verksamhet och förnekar att det förekommer jäv.

Den romska föreningen är också anmäld för bokföringsbrott hos Ekobrottsmyndigheten, och enligt Sveriges Radio pågår den utredningen fortfarande.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS