Boka föreläsningar via Magasin DIKKO

Behöver du/ni få inspiration eller fylla kunskapsförrådet med fokus på förståelse? Några exempel på föreläsningar hittar du nedan, vi skräddarsyr också föreläsningar på förfrågan.
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu

eller ring 076 844 51 61

Från början var vi ”bara” ett nyhetsmagasin för minoriteten romer och nationella minoriteter, men har på senare tid utvecklats till så mycket mer. Det började med att vi blev kontaktade utifrån ett behov och ett kunskapsglapp som vi hade kompetens att fylla ut. Och har sen utvecklats till en kunskapsbank med föreläsningar inom flera områden.

Alla föreläsare baserar sina föreläsningar på sin kunskap och erfarenhet. De pratar ur ett inifrånperspektiv på ett unikt sätt. Se presentation av föreläsarna längre ner.

Just nu finns dessa föreläsningar:

Ett annorlunda sätt att tänka, agera och reagera

Arga barn, lågaffektivt bemötande:
Läs en bredare presentation av Linda Lundqvist

Att arbeta med ungdomar på institution:
Arga barn, lågaffektivt bemötande:
Läs en bredare presentation av Linda Lundqvist
och/eller
Britt-Inger Hedström Lundqvist

NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ur flera perspektiv:
Arga barn, lågaffektivt bemötande:
Läs en bredare presentation av Linda Lundqvist
och/eller
Jennie Jakobsson

Minoriteter

Missbruk och medberoende

Pedagogik, metod och utveckling

Saknar du en föreläsning hör av dig, vår föreläsningslista är under utveckling och har fler föreläsningar på gång.
Om inte annat överenskommits utgår vi från författarförbundets arvoden.

Har du några frågor om föreläsningarna eller vill att vi ska berätta mer om oss kontakta oss på:
redaktionen@dikko.nu
eller ring
0768 44 51 61


Föreläsarpresentation

Ann Hellman har skrivit boken Dinglarens väg – Vorsnos drom tillsammans med Britt-Inger Hedström Lundqvist. Hon föreläser om hur boken skapades tillsammans med alla medskapare och den process som ledde till bokens tillblivelse. Ann är etnolog och jobbar idag med människor som varit tvungna att byta land.

Britt-Inger Hedström Lundqvist är författare och etnolog och har jobbat med människor i utanförskap under hela sitt arbetsliv. Hennes kunskapsbredd är stor och hon har kännedom inom många områden. I sina föreläsningar blandar hon fakta och erfarenhet i en välblandad kombination.

Jennie Jakobsson har jobbat inom barnomsorg och skola i många år. Är ensamstående mamma till 4 barn med NPF-diagnoser som nu är i tonåren. Har lång erfarenhet av samarbete med kvinnojourer, socialtjänsten, BUP, vården, skola, mm och har en förmåga att se saker med humor och bjuder på sig själv. Hon föreläser vad som ledde till hennes 11- åriga barns självmord, en förälders frustration och samhällets svek.

Linda Lundqvist har under flera år föreläst om bemötande, ”arga barn” och NPF utifrån egen och arbetsrelaterad erfarenhet. Hon är återkommande anlitad av Umeå universitet för att föreläsa i ämnet och har arbetat med människor i utanförskap större delen av sitt arbetsliv.

Mikael Andersson har föreläst om missbruk och kriminalitet i många år och är en erfaren föreläsare med distans och humor.

Tomas Larsson har föreläst om Resandefolket i många år. Han drev Dinglarradion som gick att lyssna till via nätet men som tyvärr är nedlagd idag.

Foto Michael Chatham

Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS