Hakkorset användes för att täcka över tusentals kändisar på Wikipedia

pixabay

Det svarta hakkorset, svastika, i en vit cirkel på en röd bakgrund användes som flagga för det tyska nazistpartiet. Tidigare i veckan täckte denna symbol tusentals Wikipedia -sidor.

Attacken var främst riktad mot kändisar och politiker, till exempel en sida med information om USA: s president Joe Biden. Hakkorset framträdde också på webbplatser för vice president Kamala Harris, sovjetiska diktatorn Joseph Stalin och många andra.

Den nazistiska flaggan skymde också texter och bilder av kulturpersoner, som Madonna, skådespelaren Ben Affleck och sångerskan Jennifer Lopez.

Enligt ynetnews.com fokuserade angriparna främst på den engelska upplagan av den mest kända Internet -encyklopedin. Wikipedia -administratörer svarade dock mycket snabbt och började snabbt ersätta det ändrade innehållet med det ursprungliga. Det tog bara tog några minuter innan encyklopedins sidor återställdes till sitt ursprungliga tillstånd.

Motivet för attacken är fortfarande oklart, med en användare har stängts av permanent verkar stå bakom det attacken. Hans identitet avslöjades dock inte. En talesman för Wikimedia Foundation, som förvaltar Wikipedia, sa att sådant beteende är ”oacceptabelt på Wikipedia och bryter mot ett antal Internet -encyklopedi principer.”

Under de senaste åren har ett antal verktyg och processer utvecklats som gör att vandalism snabbt kan upptäcka och återställa allt till sitt ursprungliga tillstånd införts.

Källa: Romea.cz

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS