Idag startar Tillsammansfestivalen – en del av Göteborgs Stads 400-jubileum

Den 10 – 13 november arrangeras Tillsammansfestivalen för andra året i rad med ett 30-tal olika programpunkter på flera av stadens stora kulturarenor. Festivalen riktar sig till alla åldrar. Det kommer bli fyra fullspäckade dagar fyllda av dans, föredrag och kreativt skapande. Exempelvis en heldag ägnad åt dans i olika former och samtal om rörelseglädje där friidrottaren Carolina Klüft deltar.

Tillsammansfestivalen ger människor möjlighet att mötas genom intresse och nyfikenhet oavsett ålder. En effekt blir att man kan utbyta erfarenheter och främja delaktighet, säger Drude Björningstad Quiñones från Generationsmöten i centrum som arrangerar Tillsammansfestivalen.

Det är ett omfattande kulturprogram som presenteras mellan den 10–13 november i samarbete med några av stadens kulturbärare, så som flera av stadens museer, kulturhus och bibliotek. Det är en festival för alla och allt är gratis.

Årets tema är hälsa och rörelse
– Rörelse är något alla kan vara delaktiga i utifrån sina förutsättningar. Hälsa är temat för fokusåret, Göteborg 400 år, vilket festivalen är en del av. Därför bjuder festivalen in till dans där deltagare både kan dansa och se olika performance samt ta del av livemusik. Tillsammansfestivalen är ett forum för att få inspirerande aktiviteter som ger gemenskap och glädje, säger Lotta Lord från Generationsmöten i centrum.

Invigning på Stadsbiblioteket
Festivalen rivstartar den 10 november på Mötesplats-kulturhus Landala med trummor och dans i ledning av Edo Bumba. Den officiella invigningen hålls sedan på Stadsbiblioteket där Nina Miskovsky, nämndordförande för socialförvaltningen Centrum invigningstalar. Därefter följer ett inspirerande föredrag om att hitta lust till rörelse samt vernissage av Höstsalongen 2022.


Några andra tips ur programmet

  • Prova på karnevaldans tillsammans med Hammarkullekarnevalen på Kronhusets Rikssal
  • Silent disco – dansa med LED-hörlurar på Kronhusets Rikssal
  • Allsång på Frölunda Kulturhus
  • Att tänka om. Vad är design? På Röhsska museet
  • Psykisk livräddning – Mötesplats Verket


Länk till hela programmet här:
Tillsammansfestivalen program 2022

Göteborgsredaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS