Jobb: Samhällsvägledare till Romano center i Väst

pixabay

Just nu söker vi en tidsbegränsad samhällsvägledare för att förstärka centret. Dina arbetsuppgifter är att informera och utbilda besökare kring aktuella samhällsfrågor samt hjälpa människor tillrätta och berätta vart man ska vända sig med olika frågor och problem. Du ska också utbilda och informera tjänstemän inom Göteborgs Stad kring den nationella minoriteten romer samt företräda och representera Romano center i väst vid olika utåtriktade aktiviteter och även medverka och leda olika interna eller externa projekt.

ARBETSUPPGIFTER:

Romano Center i Väst erbjuder råd och stöd i frågor som rör vardagen till personer som har romsk bakgrund. Vi stöttar också andra verksamheter inom Göteborgs Stad med kunskap om romsk kultur och minoriteters rättigheter.

KVALIFIKATIONER:

För att klara uppdraget vill vi att du har en gymnasieutbildning eller arbetslivserfarenhet som kan räknas som likvärdig. Det är ett krav att du har kunskap om den romska kulturen och talar romani chib. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet från andra arbeten med mänskliga rättigheter, jämställdhet eller integration. Erfarenhet från arbete med ideella organisationer eller andra civilsamhällsorganisationer är också meriterande. Vi söker dig som har kunskaper om samhället, har ett samhällsengagemang, är nyfiken och intresserad av din omvärld och tar ansvar för dina och gruppens arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har ett fokus på att leverera god service och ha ett bra bemötande i alla dina möten. För att lyckas med arbetsuppgifterna på bästa sätt tror vi att du är en flexibel person som är kommunikativ i både tal och skrift. Du har pedagogisk erfarenhet och tycker om att föreläsa samt utbilda olika grupper. Du vill också utveckla dig själv och tycker om att lära nytt men har en grundläggande personlig mognad som gör att du är trygg i mötet med andra människor. Det är också viktigt att du tycker om att lyssna och är lyhörd för andra människors behov.

ÖVRIGT:

Självklart delar du förvaltningens och stadens förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Vi erbjuder en arbetsplats med verksamheter i utveckling och med framåtanda och våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Förvaltningen ligger centralt i Göteborg i trevliga lokaler. Vi vill att konsument- och medborgarservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Tjänsten är ett tidsbegränsad anställning tom mars 2023 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ANSÖK

Källa: Göteborgs stad

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS