Johannes och det garna mack-projektet

Johannes Samuelsson och hans konstprojekt om morgonmackan

Sonny Carlsson är musiker och kulturreporter på DIKKO. Han har jobbat som skrothandlare i hela sitt liv. I september upptäcktes att han har en långt gången cancer, och i början på mars började han avtjäna ett straff för olovlig körning. Han väljer att fortsätta skriva för DIKKO från insidan.

Sonny som fortsätter att jobba från insidan berättar för DIKKO om hur en ny sorts kultur tar plats på Ersboda-anstalten i Umeå. En vardagsnära kultur som alla människor har ett förhållande till.

Johannes och det garna mack-projektet

Johannes Samuelssons projekt att fira Göteborgs jubileum genom att fota 400 smörgåsar har spridit sig in. Johannes Samuelssons konstprojekt har gått från skrotkaminer till mackor

En av affischerna sitter just nu uppe på anstalten Ersboda i Umeå. ”Jag fick en affisch av han den där garna mackfotografen” meddelar Sonny Carlsson från anstalten. Sonny som själv bidragit till det ”garna mack-projektet” genom att fota en smörgåstårta han ätit på en bemärkelsedag har med förundran följt Johannes besatthet av bröd med pålägg.

Sveriges största vardagsfrukostinfluensers projekt återfinns såväl i slott som i koja. Nu har även landets interner möjligheten att följa Johannes smörgåskonst. Affischen som Sonny fick kostar 100 kr (då är porto inkluderat). Sitter man på Ersboda-anstalten så är den gratis, berättar Johannes till magasin DIKKO. Magasin DIKKO kan förmedla kontakten om du vet någon som vill ha en affisch.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS