Kultur| Kulturveckan i Dals-Ed arrangeras nu för nionde året i rad

https://www.dalsed.se/

Dals-Ed har ett rikt kulturliv med föreningar, kulturskola, bibliotek, utställningar, biograf, flera museer med mera. De har gett kulturveckan namnet Kultur för alla. De hoppas att du hittar evenemang under veckan som engagerar dig och som du vill besöka. De har bett om en visning av Skojareberget och det är en sevärd upplevelse.

Visningen av Skojarberget handlar om en cirka 1½ kilometers vandring och samtal om platsen och det resande och buroar genom Resandekartans arbete har samlat in av minnen och upplevelser. Välkomna för denna vandring den 14 september 16.00 vid Skojarberget.

På det så kallade Skojareberget bodde på 1800-talet och vid 1900-talets början ett flertal familjer ur resandefolket, mestadels vintertid. Som mest lär det ha funnits ett 20-tal mindre bostadshus av olika slag. Härifrån reste de runt, i både Sverige och Norge, och sålde hantverk och bytte varor. Folket på Skojareberget stammade från två resandesläkter, familjerna Friman och Rosenqvist. Läs mer om Skojarberget HÄR.

Kulturveckan pågår från den 12 september och avslutas den 20 september.
Du kan ladda ner Kulturveckans program som pdf här

Om inget annat anges i programbladen är evenemangen gratis.

Varmt välkomna till årets kulturvecka!
Här kan du gå in på hemsidan och läsa mer om årets event

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu