Magasin DIKKO livestreamar Ornungastämman den 13-14 augusti

Ralf & Marie foto: privat

Ornungastämman 2021 bjuder på kombinerade natur- och kulturupplevelser med konserter utomhus och i rymliga lokaler. Ta på bekväma skor och en varm tröja och gå på konsert vid Trojaborgen, vandra mellan bygdens vackra kyrkor eller gå på kulningskurs längs Ornungasjöns strand! Tittar du på vår livestreaming kan du använda en mer valfri klädsel.

Livestreamingen börjar vid 21-tiden fredagen den 13 augusti och fortsätter under lördagen den 14 augusti vi 20-tiden. Vi publicerar länken strax innan 21. Missa inte att se och höra Richard Burgess, Ditte Fromseier, Sigurd Hockings, Marie Länne Persson och Ralf Novak Rosengren.

Spelmansstämman har byggts upp kring den låtskatt som finns i Ornunga. Här tecknades det 1929 upp låtar efter spelmannen Johan Albert Pettersson. Eftersom han hade mycket kontakt med de resande har resandefolkets musik en naturlig plats i programmet.

Utställningen ”Musikarvet från Ornunga”, om musiken, spelmännen och sångerskorna från trakten, invigs i samband med söndagens vandringskonsert, för att inte skapa trängsel så går det dock att ta del av utställningen hela helgen.

Biljetter finns till alla Ornungastämmans konserter finns under Program.

Ornungastämman arrangeras av Svältornas Fornminnesförening & Västergötlands spelmansförbund med stöd av olika bidragsgivare och sponsorer.

Här finns information om tillgänglighet till konserterna och festivalområdet.

Väl mött i etern!

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS