Det första kvinnliga romska bandet i världen

Band Pretty Loud har börjat sin uppgång inom musikscenen. Allt vi musikälskare älskar med romsk musik blir bara bättre med dessa modiga tjejer.

Har du tidigare hört talas om ett Romskt-tjejband? Nej, det har du inte. Pretty Loud är det första, inte bara i Serbien utan i hela världen! Det är därför de är en modig musikgrupp som öppnar en ny väg för alla kommande generationer av romska tjejer. 

Deras ord har effekt på alla andra kvinnor när de genom sina låtar skapar en rörelse för att lyfta kvinnor och få dem att prata om sina problem. De menar att vi ska inte ignorerar de orättvisor som finns. 

Silvia, Zlata, Selma och Elma uppträder som representanter för kvinnorörelsen och är deltagare i bandet Pretty Loud. De pratar om allt som de vill uppnå genom sina musikaliska handlingar för att andra kvinnorna ska må bra och framför allt att känna sig trygga i samhället i som vi lever i.

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

Pretty Loud är en del av GRUBB Foundation.

Vi utbildar romska barn genom konstnärliga workshops för dans, rap, musik och skådespel, där barnen kan förverkliga sina talanger och kämpa för det de vill genom konst och föreställningar. Vi grundade Pretty Loud inom ramarna för stiftelsen. Vi ville ha vårt eget kvinnliga band där vi kunde uttrycka våra åsikter och känslor genom våra låtar för att kämpa för vår sak, säger Silvia Sinani.

Vårt mål var att vara det första kvinnliga romska bandet som kräver samma rättigheter som männen, och det bästa vapnet att göra detta är genom musik och dans, säger Zlata Ristic.

Silvia medger att det är en svår uppgift när det gäller att öka medvetenheten hos kvinnor som är vana att hålla tyst och uthärda orättvisa.

Läs mer HÄR

Pretty Loud – Facebook – https://www.facebook.com/prettyloudmusic
Pretty Loud – Instagram – https://www.instagram.com/pretty.loud/
GRUBB – Facebook – https://www.facebook.com/grubbsrbija1

Källa: https://www.romatimes.news/

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS