Ledigt jobb: Vikarierande webbredaktör till webbplatsen minoritet.se

Yrkesbenämning: Webbredaktör
Sista ansökningsdag: 2022-10-06
Stad: Kiruna

Minoritet.se

Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametinget är ansvarig för webbplatsen minoritet.se.

Syftet med webbplatsen är att sprida kunskap om Sveriges minoritetsåtagande, urfolket samerna och Sveriges övriga nationella minoriteter judar, romer, sverigefinnar, tornedalingar. I arbetet involveras samerna, judarna, romerna, sverigefinnarna och tornedalingarna. På webbplatsen finns aktuella reportage om de nationella minoriteternas kultur, språk och vardag. Det finns även information om Sveriges minoritetsåtaganden, material som rör de nationella minoriteternas rättigheter, aktuell lagstiftning och myndighetsinformation från bland annat Sametinget och Länsstyrelsen i Stockholms län.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att arbeta både som kommunikatör och som webbredaktör för webbplatsen minoritet.se. Resor ingår i arbetet.

Arbetet innebär bland annat:

  • Ansvar för budget, planering, produktion och utveckling av webbplatsen avseende innehåll och form.
  • Arbetsleda frilansare
  • Journalistiskt arbete som bland annat innebär skriva artiklar
  • Hålla dialogmöten med nationella minoriteter .
  • Informera om webbplatsen på konferenser/nätverksmöten
  • Uppdatera webbplatsen och tillhörande digitala kanaler
  • Pressutskick  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom media och kommunikation eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har tidigare erfarenhet och god kännedom om samer och de övriga nationella minoriteters kultur, samhällsliv och språk. Det är nödvändigt med tidigare erfarenhet av det minoritetspolitiska området. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av journalistikarbete och arbete som webbredaktör och kunskaper inom något av de samiska språken. 

Personliga egenskaper

Vi söker en person som är självgående, har lätt för att samarbeta med andra och är initiativtagande då arbetet bedrivs inom en liten enhet. Du behöver kunna leda och coacha andra i deras uppdrag samt ha en trygghet i att kunna fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Heltid. Vikariat under ordinarie tjänstinnehavares frånvaro dock längst  under 1 år

Placeringsort

Vid något av Sametingets kontor i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby eller Staare/Östersund

Vi erbjuder 

Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag. Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid. Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Kontaktinformation

Ellen Omma, Enhetschef minoritetspolitiska uppdraget, 098078037

Fackliga kontakter, Nås via Sametingets växel, +4698078030

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen
58 981 33 Kiruna

Källa: ledigajobb.se


Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS