Min föräldrar byggde Sverige och jag röstar för att hedra dem och för att jag kan

Foto BiL

Vi har aldrig tidigare haft ett så jämt val i Sverige. Den här gången gör verkligen din röst skillnad, så var med och skapa hur vår framtid ska se ut de närmaste fyra åren.

I min familj satt vi bänkade framför teven för att följa valvakan. I år kommer jag göra likadant och i år vet jag att varje röst kommer att göra skillnad, för vi har aldrig någonsin haft ett så jämt val som i år. Att rösta och följa valvakan är en tradition som jag fått av mina föräldrar tillsammans med de tankar om mänskliga rättigheter och rättvisa som jag baserar mitt val på.

Dagens väljarbarometern visar att:
V, S MP, och C har 49,7% (+0,4) medan L, KD, M och SD har 49,4% (+0,3)

V 7,8 (−0,2), S 30,3 (+2), MP 4,5 (+0,1), C7,1 (−1,5)
L 5,2 (−0,3), KD 5,9 (−0,4), M 17,1 (−2,7), SD 21,2 (+3,7)

Du kan välja om du röstar för ett parti eller mot ett annat. Hur du tänker och varför du röstar är din ensak. Det viktiga är att du gör din röst hörd.

I morgon ska jag rösta och jag har valt att inte förtidsrösta för det är också en tradition som hänger i från barndomen. Jag kan inte låt bli att tänka på mina föräldrar när det är valtider. Det var de som byggde upp vårt land. Pappa föddes 1925 och mamma 1930 och var en del i att under och efter världskriget vara med att skapa den välfärd vi avnjuter idag. De mindes, och levde i, den fattigdom och rasism som rådde på 40- talet. De mindes den krigsleda som fanns, alla flyktingar, barn och vuxna, som Sverige hjälpte. De mindes Sverige innan vi blev det välfärdssamhälle som vi är i dag och jag är skyldig att hedra deras liv och umbäranden med att rösta.

Jag röstar också för att jag kan och vill vara en del i att påverka vårt samhälle och vilka som ska styra det. Snart vet vi vem som ska styra vårt land i de nästkommande fyra åren. Och alldeles oavsett vad jag än må tycka om det/de partier som bli satta att regera vårt land så vet jag att det är folket som röstat fram dem, för det är så en demokrati fungerar.

Så nu kommer jag hålla alla tummar och tår för att folket röstar på det de tror på och att det sammanfaller med mina tankar. Om inte så är det bara att gilla läget och anpassa sig till det majoritetsbeslut som blir i sann demokratisk anda.

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS