Ny tidning i Norge: Vandriane

Idag startar den nya Norska tidningen. Efter en del diskussion om namnet landade det till sist på Vandriane. Vi på magasin DIKKO önskar den nya tidningen LYCKA TILL och ser fram emot att läsa den.

Text: Redaktionen

Redaktionen för tidningen Vandriane bestämde sig för ett namnbyte efter att det framkommit att det fanns de som tog anstöt av det tidigare namnet ”Taterane”.

– Vi kan inte göra alla nöjda med den här tidningen, men vi vill vara ödmjuka och ta emot kritik där vi tycker att kritiken är rimlig, står det i tidningen som förklaring till namnbytet.

Tidningen Vandriane är gratis

Det finns många likheter mellan tidningen Vandriane och magasin DIKKO. Det första är att tidningen är gratis för alla. Men också att allt arbete med tidningen är frivillig och på ideell basis. De som driver Vandriane har inte fått några bidrag, utan har betalar allt ur egen ficka. Vi på DIKKO hade många stöttande supporters som gjorde att vi kunde överleva de första åren. Vi får hoppas att norska Romanifolk ser nyttan med en egen tidning och stöttar den precis som Resande och Romer i Sverige stöttade oss.

Vandriane är öppen för donationer så varför inte skänka en gåva som kan betala deras kaffe eller de andra utgifterna som finns när man driver en tidning. Det kommer inte finnas någon betalvägg utan alla kommer att kunna läsa tidningen.

Tidningen är fristående från föreningarna, men tar så klart emot donationer från de föreningar som vill stötta dem på samma sätt som man tar emot donationer från de som kommer läsa tidningen. Att de är oberoende innebär att de inte är kopplade till någon förening och får inga stöd eller i dagsläget planerar att söka något stöd från någon instans. Men det står alla fritt att donera pengar för att säkra upp att tidningen överlever.

Att driva en tidning är mycket jobb, och Vandriane behöver att hjälp de kan få, oavsett om det är donationer, tips eller input. Vandriane skulle också väldigt gärna vilja ha debattinlägg, så passa på att skicka in. Allt kan skickas till redaksjonen@vandriane.no

Kan du romani?
Om du kan språket, och vill hjälpa till att översätta artiklar, bland annat, skulle vi på Vandriane uppskatta det mycket.

Kontakta redaksjonen@vandriane.no om du vill skriva eller hjälpa till på nåt sätt.

Vi på magasin DIKKO tycker att det är fantastiskt att det har skapats en ny tidning i Norge och hoppas på att vi kan samarbeta och hjälpa varandra i framtiden. Vi är ju ett brödra- och systerfolk med en gemensam historia.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS