Ny utställning till hösten ”De Assimilerade”

De Assimilerade

Utställningen kommer öppna upp för allmänheten under hösten. Planen var att starta en blogg, men et blev istället en utställning. Robin Tinglöf spelar musik och är miljöcertifierad och kommer efter det här också vara utställare.

Robin Tinglöf tänkte att han är en del av en speciell historia. En historia som inkluderar och påverkar tusentals människor i hela Sverige. Han tänkte att hans berättelse skulle bli en blogg, men istället blir det en utställning, som kommer att sätta upp hösten 2022 på Centrum för idrott och kultur i Knivsta. Utställningen kommer innehålla bland annat specialskriven musik, ljudlandskap och oljemålningar. Han kommer också gestalta en del av vår svenska historia som tyvärr gått många förbi.

Robin tillhör Resandefolket och vill på sitt sätt illustrera sin berättelse om vem han är och vad han och hans mamma upplevt och fått till sig. Monica Tinglöf har skrivit boken Tattarungen och hemligheten som handlar om hennes uppväxt.

Min mors fosterhemsplacering förblev en hemlighet i trettiotre år och hade troligen fortfarande varit en hemlighet om inte en kusin till min mor hade försagt sig. Min mors världsbild rasade, och jag fick en ny mormor och morfar som familjen träffade vid något enstaka tillfälle på åttiotalet. Kontakten bröts med fosterföräldrarna och snart även med min mors biologiska föräldrar. Vi fick aldrig något riktig klarhet i vad som hade hänt och varför min mor hade blivit fosterhemsplacerad, menar Robin

Läs mer och följ De Assimilerade och den resa som utställningen gör.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS