Nyheter| Var med och nominera fram din resande/romska förebild

INRIKES| Den 27 september 2019 kommer Tehara Media att arrangera en romsk gala. De gör det för att fira romska kultur, romska förebilder och den stora drivkraften som finns. De kommer att arrangera en prisutdelning vars syfte är att stärka förebilder och positiva krafter hos den nationella minoriteten romer.

Priserna kommer att delas ut till olika kulturutövare, projektledare och andra eldsjälar med romskt påbrå, pristagarna är individer och organisationer från hela landet.

I en värld som försöker trycka ned romer är det viktigt att lyfta upp varandra, därför behövs din hjälp. Gå in och nominerar!

På sin facebooksida ber arrangörerna att:
Nominera din romska förebild genom att skicka ett mail (om du vill vara anonym går det bra) eller ett videoklipp till nominera@tehara.se Se tidigare videoklipp med nomineringar på vår Facebook sida ”Himlen, jorden och hjulet” så att även du kan nominera. Man kan nominera vem som helst så länge aktören har romskt påbrå. När det kommer till Thomas Hammarberg priset så behöver inte personen vara rom utan enbart engagera sig i romska frågor.

Priser och kategorier som du kan nominera till:
Årets Katarina Taikon pris-aktivist/eldsjäl priset
Årets Django Reinherdt Pris-musiker, dansör, sångare priset
Årets Charlie Chaplin pris-skådespelare, konstnär, filmskapare priset
Årets Romska projekt/organisation
Årets Thomas Hammarberg pris-Årets icke rom som engagerat sig i frågan

För fler frågor om eventet eller nomineringen skriv till oss här på Facebook eller maila projektledaren på dusan@tehara.se

Arrangeras med stöd av: Malmö Ungdomscentral, ABF, Region Skåne, Malmö Stad och Tehara Media.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu