Open Society Foundation har anslagit 100 miljoner euro till den nya Roma Foundation for Europe

DIKKO kollage

Efter tre decennier av stöd till Romerna var Open Society Foundation först med att tilldela 100 miljoner euro till Roma Foundation for Europe, som har sitt huvudkontor i Bryssel och leds av Željko Jovanović.

Källa: jugmedia.rs

Åtagandet på 100 miljoner euro till stiftelse tillkännagavs av Alexander Soros:
”Med en ny generation av exceptionella romska ledare som sätter strategier och finansierar prioriteringar, är jag övertygad om att den nya stiftelsen kommer att vara en dynamisk kraft – engagerad i att realisera romernas fulla potential och övervinna de djupt rotade barriärer de står inför”. 

Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja stiftelsen och dess ledarskap i ett uppdrag som kommer att gynna inte bara romerna, utan även Europa som helhet, säger Soros.

Han uppgav också att den nya Romska stiftelsen för Europa kommer att arbeta med Romska grupper på västra Balkan, Östeuropa, Spanien, Italien och Tyskland, och att den nya stiftelsen kommer att ledas av Željko Jovanović, som har varit ansvarig för kontoret för Romainitiativ sedan 2010.

Läs mer här om Open Society Foundations.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS