”Raymonds dröm” är berättelsen om MMA fightern Raymond Johansson

I fyra avsnitt får vi följa med Raymond Johansson i vad som är hans fortsatta resa på ett liv som börjat långt ifrån vad som bör vara varje barns rätt till en trygg barndom och livsstart. Med föräldrar med tunga bagage och missbruksproblematik kom deras föräldraroll i skymundan och Raymond fick spendera största delen av sina första 18 år på barnhem, fosterhem och institutioner. En svår start som barn med som ledde till att Raymond upprepade sina föräldrars mönster.

Så träffar Raymond ”Bagarn”. En fighting coach som kom att fylla så många tomrum hos Raymond; vägvisare, mentor och fadersfigur. Raymond börjar sakta men säkert, med ”Bagarns” hjälp, vända på livsskutan och i fightingvärlden hittar Raymond mening och mål.

Idag är Raymond gift med ”Bagarns” dotter Felicia, de har två barn och Raymond drömmer om att gå sin första proffsmatch och bli ett känt namn i Sverige.

Raymond reflekterar samtidigt över sin bakgrund och de motgångar han har haft i livet samt varför han hamnade på barnhem och hur han tänker att hans egna barn aldrig ska få uppleva något sådant. Att förverkliga en proffsdröm med barn och familj är tufft och det krävs mycket tid. I samma veva går ”Bagarn” bort, och återigen blir riktlinjerna suddiga.

Raymond har tidigare behövt kämpa mentalt för att kunna känna att han också kan lyckas här i livet. Men han inser att han har en del kvar att jobba på.

Raymond Johansson tillhör den romska gruppen resandefolket. Tv-dokumentären ”Raymonds dröm” har premiär på SVT2 15 mars kl. 20:30 och SVTPlay den 12 mars.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS