Regeringskansliet söker erfarna handläggare – enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv

foto pixabay

Som anställd bidrar du till Sveriges utveckling, oavsett var i organisationen du arbetar. Vi söker engagerade och flexibla medarbetare som kan ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar professionell utveckling.

Källa: Regeringskansliet och arbetsförmedlingen.se

Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning – erfarenhet efterfrågas. Ansök senast 23 oktober 

Om jobbet

Enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv, Kulturdepartementet

Är du en erfaren handläggare som tillsammans med kunniga kollegor vill arbeta med frågor som rör nationella minoriteter? Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med viktiga frågor i en omväxlande och spännande arbetsmiljö.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv (SNA) ansvarar för språkfrågor, frågor om nationella minoriteter och urfolket samer samt arkivfrågor, immateriellt kulturarv, hågkomstfrågor och vissa museer.

Enheten samordnar även bl.a. forsknings- och beredskapsfrågor inom departementet. Arbetsuppgifterna rör frågor inom enhetens områden. Du kommer att få utarbeta underlag till den politiska ledningen, bereda ärenden och driva processer. I arbetet ingår att arbeta med analys, policyutveckling och uppföljning av enhetens frågor. Det kan bli aktuellt att arbeta med förberedelser inför och deltagande i internationella möten inom ramen för till exempel EU och Europarådet. Administrativa uppgifter förekommer.

Uppgifterna behöver ibland genomföras under tidspress och du bör därför tycka det är roligt att arbeta under förhållanden där du får vara beredd på det oförutsedda. Arbetet sker under en fortlöpande och nära dialog med såväl departementets ledning och kollegor inom enheten som med andra departement, myndigheter och organisationer inom det civila samhället. Ditt arbete präglas av nära samarbete med övriga handläggare på enheten, i övriga Regeringskansliet samt med andra myndigheter och organisationer inom det civila samhället.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område tillsammans med flerårig erfarenhet av kvalificerat handläggande arbete inom Regeringskansliet. Har du erfarenhet av arbete med frågor som rör mänskliga rättigheter och/eller nationella minoriteter och erfarenhet av att arbeta med komplexa frågor där det finns olika intressen är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med EU och internationella organisationer, erfarenhet av arbete med frågor som rör enhetens ansvarsområden samt styrningsfrågor. Tjänsten kräver kunskap om svenskt samhällsliv och statsförvaltning och god förståelse för kraven som ställs på arbete i en politiskt styrd organisation. Du behöver även ha goda kunskaper i Officepaketet.

Dina egenskaper

Som handläggare hos oss behöver du vara kvalitetsmedveten och strukturerad. Du behöver ha gott omdöme, kunna leda dig själv och jobba självständigt. Vidare behöver du vara analytisk, flexibel och duktig på att samarbeta. Du har god kommunikativ förmåga, du uttrycker dig väl, både muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska.

Övrigt
Anställningsform: vikariat, ca 12 månader Sysselsättningsgrad: heltid Arbetsort: Stockholm Tillträdesdatum: enligt överenskommelse. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?

Ansök via arbetsgivarens webbplats

Ansök här

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Linda Nordin som är enhetschef, på 08-405 83 74. Du är också välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Marjut Thelin på 076–5270697. Fackliga kontaktpersoner är Katja Wahlsten för Saco och Susanna Wiener för ST. Samtliga nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23 oktober, 2023. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök via arbetsgivarens webbplats

Ansök här

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500