Romerna känner sig inte inkluderade i forumet för Förintelsen i Malmö

Foto Tova Nyber | (c) Tehara Media

Den tysta protest som genomfördes igår i Malmö under konferensen gjordes för att romer inte känner sig inkluderade. Romerna som grupp utsattes för ett folkmord under nazismen och flera romer har riktat kritik mot att gruppen inte ingår i Förintelsebegreppet och att man inte har fått tillräckligt med utrymme under den pågående konferensen. 

David Martin säger att ”vi har fått tackla oss in för att få in ett par aktivister” och de vill att antiziganismen ska finnas med som en naturlig del.

Det gick också att höra Agnes Lakatos, från Sveriges Radios romska redaktion berätta om att romerna borde ingå i Förintelsebegreppet. Hon har pratat med statsministern som blev förvånad när hon framförde att det fanns protester mot att romerna inte är mer representerade och inte ingår i Förintelsebegreppet. Hon berättade också att judarna håller med om att romerna förintades på samma sätt som judarna.

Lyssna till hela intervjun med Agnes Lakatos och till intervjun med David Martin initiativtagaren av demonstrationen HÄR

Se inslaget i Tv 4 om den tysta protesten HÄR

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS