Saint Marie de la MERDE!! – vilse i baguetten

Foto Linda Lundqvist

Det var något som inte stämde… Byn vi kom fram till såg inte alls ut som den gjorde på de bilder vi sett online. Den lilla fiskarbyn med den stora kyrkan såg mer ut som ett havsnära bostadsområde med tillhörande shoppingcenter, stranden var sjukt lång, och det fanns Michelinrestauranger. Efter en stunds vilt scrollande gick det inte att blunda för fakta längre: vi hade bokat boende på fel ort.

Text och bild: Linda Lundqvist och Sonny Carlsson
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Vi var framme vid en fantastisk by vid franska rivieran, vädret var strålande, fåglarna kvittrade och det hänger citroner i träden. Men det var inte här vi skulle vara. Det finns två Saintes-Marie-de-la-Mer! Festivalen skulle vara i det andra Saint-Marie, cirka tre timmar bort. Livet kändes inte särskilt tungt trots detta, så vi gick och handlade oliver och baguetter istället för att gräma oss. Värre var det för våra reskamrater som kom ner med flyg, på en flygplats som inte alls låg i närheten av det boende där vi skulle spendera vår vecka.

Foto My Frid

Jordgubbarna är sjukt billiga, och det finns ett fantastiskt utbud av ostar. Ingen kan påstå att det är synd om oss. Sonny har grillat dagligen sen vi kom hit, och baby Moe leker i sanden med de svindyra leksaker hon lurat Sonny att köpa. En av tonåringarna har hittat en piercing-studio, och den andra har tömt byn på mozzarella-pizza.

Foto Linda Lundqvist

Det finns en lokal restaurang, där de i byn som klär sig i mjukisbyxor till vardags sjunger karaoke om kvällarna, som vi frekventerat. Annars sitter vi mest i vårt lilla stenhus på kvällarna och spelar, sjunger och ljuger. Det är lite som att vara hemma, fast varmare och utan krav och måsten.

Vi har fått boka om boendet inför helgen, så från och med fredag bor vi ca 20 minuter från festivalen i Saint-Marie (alltså, det andra, eller det första, beroende hur man ser på det).

Vid nästa uppdatering kommer vi förhoppningsvis att befinna oss på rätt plats. Eventuellt till och med på rätt datum. Men det är ännu oklart.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS