Statement of the International Committee of Indigenous Peoples of Russia

Nordiskt samarbetes webbplats (norden.org), Foto Karin Beate Nøsterud

De som undertecknar uttalandet representanter för ursprungsbefolkningen i Norden, Sibirien och Fjärran Östern som lever utanför Ryssland mot sin vilja. I deras uttalande uttrycker de att de är upprörda över det krig som president Putin har utlöst mot Ukraina. Där för närvarande hela befolkningen i Ukraina är i allvarlig fara. Gamla människor, kvinnor och barn dör. Städer och städer i ett självständigt land förstörs eftersom deras invånare inte ville lyda en diktators och en tyranns vilja.

Du kan läsa hela uttalandet HÄR
You can read the full statement HERE

I uttalandet uppmanar de undertecknade alla internationella organisationer, ideella och mellanstatliga, vetenskapliga, miljömässiga, mänskliga rättigheter och andra, inklusive institut och avdelningar av Förenta Nationerna, Europarådet och Arktiska rådet att ignorera uttalanden från RAIPON-representanter och talespersoner för andra organisationer som stödde Vladimir Putins beslut. Dessa uttalanden menar de är propaganda med ursprung i den ryska politiska regimen. De vädjar till det internationella samfundet att inte längre betrakta RAIPON som en legitim representant för Rysslands ursprungsbefolkningar.

I uttalandet förklarar man också att de drar sig ur alla Rysslandsbaserade organisationer och nätverk av ursprungsbefolkningar i Ryssland där de tidigare var medlemmar. De som undertecknar uttalandet tillkännager skapandet av en ny, oberoende organisation – Internationella kommittén för ursprungsbefolkningar i Ryssland.

Du kan läsa hela uttalandet HÄR
You can read the full statement HERE

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS