Sunita Memetovic menar att “demokratiska värderingar” måste även gälla romer

Foto BiL

Sunita Memetovic, advokat och delägare Advokatfirman Ericksson & Häggquist skriver idag i en debattartikel i Göteborgs Posten att: ”Romer måste kunna lita på att “demokratiska värderingar” även gäller dem

I en debattartikel i GP Sunita skriver att hon inte försvarar romani krisi, utan hon vill att man ska förstå i vilken kontext systemet har uppkommit.

Lösningen är inte att demonisera romer utan att samhället återvinner förtroendet. Romer måste kunna lita på att “demokratiska värderingar” även gäller dem. Det har de nämligen inte alltid gjort.

Demoniseringen av romer kommer att öka om högern vinner

Som rom i Sverige oroas hon över att högerpartierna ska komma till makten och att kanske SD blir största parti. Hon menar att då finns risken att Sverige går samma väg som Polen och Ungern.

Nu måste anständiga krafter ta avstånd från antiziganism när den tar sig uttryck. Det är allvar nu, är hennes avslutning i GP.

Läs hela debattartikeln HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS