Vem tycker du ska få minoritetsspråkspriset?

Wikipedia

Institutet för språk- och folkminnen delar ut ett minoritetsspråkspris. Var med och nominera den person eller organisation som du anser ska belönas med minoritetsspråkspriset 2021.

På Institutet för språk- och folkminnens hemsida hittar du nomineringsblanketten.

Nu är det dags att nominera 2021 års kandidater till Språkrådets minoritetsspråkspris. Priset delas ut till en person eller organisation som har gjort värdefulla insatser för minoritetsspråken i Sverige. Det kan till exempel vara språkpolitiskt arbete, kulturarbete, pedagogiskt arbete eller tolkning och översättning.

Notera att med minoritetsspråk i detta sammanhang avses inte bara de nationella minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska, utan alla språk förutom svenska, såväl talade som tecknade.

Lämna förslag senast måndagen den 15 februari 2021.

Detta är det tionde året som minoritetsspråkspriset delas ut. Pristagaren utses av en jury och priset delas ut på Språkrådsdagen tisdagen den 5 maj 2021.

Missa inte tillfället att nominera den du anser är förtjänt av priset.

På Institutet för språk- och folkminnens hemsida hittar du nomineringsblanketten, längst ner på sidan.

Minoritetsspråkspriset

Isof delar sedan 2012 årligen ut ett pris som belöning för goda insatser i arbetet för och med minoritetsspråk och som en uppmuntran till fortsatt arbete.

HÄR kan du läsa om tidigare pristagare.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS