Alla barn välkomna till Majblomman

Majblomman

Just nu pågår Majblommans insamling, där över 40 000 barn över hela Sverige säljer majblommor i syfte att motverka barnfattigdomen i vårt land. Med anledning av den mediala uppmärksamhet som enskilda barn får tack vare sin extremt stora majblommeförsäljning, vill vi slå fast vad Majblomman som barnrättsorganisation handlar om.

–       Majblomman välkomnar alla barn att sälja majblommor, oavsett ursprung och familjebakgrund. 

 –       Majblomman är stolta och glada över att en enskild majblommeförsäljare har slagit alla tiders rekord, och just nu har sålt majblommor för närmare en miljon kronor.

  –       Majblomman är förfärade och mycket upprörda över de oförblommerat rasistiska övertramp som begåtts i sociala medier med en enskild, 11-årig majblommeförsäljare som måltavla.  

 –       Majblomman är en antirasistisk organisation och arbetar därmed utifrån en antirasistisk policy. Vi tar aktivt ställning mot rasism.Vi verkar alltid i enlighet med Barnkonventionen och dess principer om alla barns rättigheter.

– Majblomman vill rikta ett varmt tack för den massiva, positiva respons vi har fått av allmänheten de senaste dagarna. Den är avgörande och hoppingivande. 

 –       Majblomman förmedlar aldrig kontakt med enskilda majblommeförsäljare med mindre än att det är väl förankrat hos familjen. Majblomman har samtidigt inte möjlighet att styra om, hur och varför människor nära barnet kommunicerar i sociala och traditionella medier.

–       När Majblomman engagerar barn för att sälja majblommor får alla samma instruktion vad gäller säkerhet i den vardagliga ”säljsituationen” och på internet. De flesta barn säljer majblommor för ca 1000 kronor, men varje år ser vi raketartade insamlingar hos en handfull barn. Att ett barn säljer majblommor för en miljon på egen hand är unikt, och något som Majblomman har haft svårt att förutse.

–       När Majblomman samlar in pengar varje materialiseras ett fantastiskt exempel på ordstävet ”många bäckar små”. Målet för 2023 är att sälja majblommor för 68 miljoner kronor genom att tusen och åter tusen barn gör en unik insats.

Med 7 dagar kvar har Majblomman samlat in 45, 3 miljoner. En fin siffra, som gör att vi hyser gott hopp om att lyckas. Men än är vi inte i mål.

 Vi ser fram emot nya krafttag med majblommeförsäljning, ända till den 3 maj. Pengarna går till att bekämpa barnfattigdomen i Sverige, och behoven hos barnfamiljer i ekonomisk utsatthet är mycket stora just 2023.

För mer information

välkommen att kontakta 

Åse Henell, generalsekreterare tel 0760-070618

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS