”Anfall är bästa försvar” – SM i HOMM3 avslutat

Foto Dag Dagsson

Lördagen den 28 oktober avgjordes svenska mästerskapen i det gamla datorspelet Heroes of Might and Magic 3. 

Text: Herman Geijer

Spelet, som fortfarande är stort framförallt i forna Östeuropa, kom ut 1999 och många av spelarna spelade det som barn eller unga. SM:et var det andra i ordningen, första året var endast tre spelare samlade. På årets SM var det femton tävlande på plats i Kulturhuset Cyklopen i södra Stockholm. 

På plats förklarade arrangörerna att det viktigaste inte var att vinna pokalen utan att alla skulle ha roligt. Därför spelades några matcher om under grundspelet då förutsättningarna var för orättvisa vid start. Stämningen var god och domarna som utsågs innan turnering startade behövde bara avgöra några få gånger. 

Finalen visades på storbild på Cyklopen i samband med en stödpub för en organisation som arbetar för barn i Palestina. Den sändes också på Twitch, även om det var lite tekniska missöden under sändningen. 

Vinnaren Christian fick med sig pokalen hem. I finalen mötte han Viktor, en av arrangörerna, som var glad att han slapp vinna eftersom det hade kunnat verka uppgjort.

”Jag sa att försvar var bästa anfall och de tog mig igenom de två kvalmatcherna. Men i finalen visade det sig att anfall var bästa anfall.” sa den eviga tvåan Viktor.

Heroes of Might and Magic III har sitt första Sverige-mästerskap

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS