Blädd­ra – nya affi­scher, fold­rar, böcker och artik­lar

Nu finns det nytt informationsmaterial på alla språk och varieteter som finns i KB:s läsapp Bläddra. Du hittar också tolv klassiska barnböcker om Emma och Totte på meänkieli i appen.

Informera om Bläddra på minoritetsspråk!

Nu finns nytt informationsmaterial om Bläddra på meänkieli och flera varieteter av romani chib och samiska – en folder och två affischer per språk/varietet som du kan ladda ner och skriva ut.

Materialet är gratis och fritt tillgängligt på kb.se/bladdra.

Vardagsnära barnboksklassiker om Emma och Totte

Gunilla Wolde har skrivit böckerna om Totte och Emma som är riktiga barnboksklassiker. Vardagsnära berättelser i kombination med tidlösa illustrationer gör böckerna ständigt aktuella.

Nu har vi lagt till sex böcker om Emma och sex böcker om Totte för alla som läser på meänkieli. Följ med till dagis och tandläkaren, träffa kompisar, snickra och bada och undersök känslor, motsatser och relationer.

Ny artikel om Bläddra och läsfrämjande på Digiteket

“Fördelen är att den snabbt innebär tillgång till texter på sydsamiska. Det innebär att sydsamiskan alltid finns med mig, trots att det inte syns, och jag kan när som helst se och ta del av språket när det passar mig.” /Sara Larsson

Missa inte Sara Larssons text “Om att återta ett minoritetsspråk – med Bläddra som stöd” som finns tillgänglig på DigiteketLänk till annan webbplats. – folkbibliotekens digitala plattform för fortbildning.

I artikeln berättar Sara Larsson om hur Bläddra och tillgången till litteratur på sydsamiska hjälper henne att återta sitt språk. Du får också tips om läsfrämjande aktiviteter med Bläddra.

Om Bläddra

Utvecklingen av läsappen Bläddra är en del av KB:s arbete med de nationella minoriteterna och de nationella minoritetsspråken. Bläddra är fritt tillgänglig och innehåller i dagsläget litteratur på meänkieli, romani chib och samiska. Under året kommer jiddisch att läggas till i tjänsten, och vårt mål är att även erbjuda böcker på finska.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS