En försvunnen flicka

pixabay

Magasin DIKKO vill uppmuntra barn och unga att skriva. Vi har därför skapat en ny flik där vi kommer publicera barn och ungas texter. Det kan handla om dikt, en novell, en bra text från skolan, en egen berättelse om något som har hänt eller en text om ett favoritämne.

En mörk och kall vinterdag år 2081 hade den 13 åriga Hailey Lindgren fått nog. Varför får hennes lillebror Oskar alla saker hon vill ha, han är ju bara 9 och kan knappt klara av att inte tappa sin mobil på en hel dag. Hennes kompisar pratar alltid om allting de fått i julklapp och födelsedagspresent.

Det enda Hailey hade fått av sina föräldrar som hon önskat sig var sin mobil. Det var en Iphone 369. Det var en av de senaste telefonerna. Hon är arg på sin lillebror eftersom att han får all uppmärksamhet. Men idag hade hon bestämt sig att det skulle vara en bra dag, hon fyllde ju trots allt tretton år idag.

Det första steget in i tonåren och vuxenlivet. Den här morgonen hade hon valt att stanna i sängen och låtsas sova inför att hennes familj skulle komma in och fira henne. Hailey väntar först i 10 minuter som blir till 20 minuter vilket sedan blev till 30 minuter, tillslut hade det gått en timme och då gav hon upp och gick ner till köket där hennes familj sitter och äter frukost.

Hon frågar om det är något speciellt som de ska göra idag och de svarar att de ska till Oskars fotbollsmatch, hon frågar om det är något annat som händer men de säger nej. Hailey springer upp till sitt rum i tårar, hennes familj kommer inte ens ihåg hennes födelsedag.

Direkt när hon kommer till sitt rum packar hon ner de grejer hon har och sen sticker hon. Hon springer hem till sin bästa vän July som hade fixat presenter till henne. När hon kommer dit förklarar hon vad som har hänt och Julys familj säger att hon kan bo hos dom en stund. Tre dagar senare börjar hon se affischer med texten

”HAILEY LINDGREN, 12 ÅRIG FLICKA FÖSVUNNEN. VI FICK IN EN RAPPORT KLOCKAN 17:52 FRÅN HAILEYS MAMMA SIRI LINDGREN. SIRI BERÄTTADE ATT NÄR DE KOMMIT HEM EFTER DERAS SONS FOTBOLLSMATCH FÖR 3 DAGAR SEN HADE DOM INTE KUNNAT HITTA HAILEY, DE TRODDE FÖRST ATT HON VALT ATT SOVA ÖVER HOS EN KOMPIS MEN NÄR HON HADE VARIT SPÅRLÖST FÖRSVUNNEN I 3 DAGAR VALDE DOM ATT RAPPORTERA DET TILL OSS” DETTA SÄGER POLISEN. OM NI SKULLE SE HAILEY VÄNLIGEN RAPPORTERA DET TILL OSS ELLER HENNES FAMILJ PÅ NUMRET 8893340016.

Hailey blir helt rasande dom vet inte ens hur gammal hon är. Men hon valde tillslut att gå hem. När hon kommit hem berättade hon för sin familj varför hon hade dragit utan att säga till och hennes föräldrar lovar att dom aldrig ska göra om det.

Det har nu gått 20 år och Hailey har ett bra liv hon har två tvillingar Meja och Maja och hennes lillebror Oskar har också ett bra liv. Slutet gott allting gott.

Molly
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS