En skildring av min uppväxt

pixabay

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

I barndomen var skolgången på gott och på ont. Jag blev mobbad och fick ordet ”tattare” kastat efter mig. Med tiden blev man äldre och lärde sig att ge igen.

När våren var kommen stod mamma och pappa i princip med vagn och bil inne på skolgården för att hämta oss. Vi slutade helst skolan en månad innan de andra slutade, för vi skulle ut resa. Pappa skulle ju kera loviar. Vi reste till trakter där de kunde försörja sig på handel och diverse småjobb. Vi reste från söder till norr och omvänt, vi var ena dagen i Skåne ett par dagar senare i mellannorrland.

När jag blev äldre och tiden begav sig var det dags även för mig att bli med ut på jobb och handel. Jag skulle lära mig att stå på egna ben. Man fick lära sig att bli som folk och kunna föra sig, något som var viktigt inför andra resande. När jag blev äldre och hade fått lite erfarenhet, även inom det egna folket, visste man att undvika en del släkter. Samtidigt blev man glad in i själen då man mötte andra som man gick i lag med.

Idag lever jag på handel och drar längs vägarna året runt. Jag förvaltar mitt arv efter mina föräldrar så gott jag kan. Någon utbildning skaffade jag mig aldrig då jag ville ut i livet fort, och jag ångrar inte en dag min lott som blivit mig given. Många gånger bannar jag dessa långa vägar, men det sitter så djupt nedärvt så jag inser att jag kan inget annat. Och jag blir aldrig något annat än just det jag föddes till, det verkar vara ett livslångt giftermål det med vägen.

Jag känner en inre slags stolthet över att vara den jag är då jag möter andra av mitt folk. Jag vet inte om någon av er känner igen sig i detta, men detta är i stora drag min skildring av mina erfarenheter. Jag är otroligt tacksam över allt gott mina föräldrar gett mig och mina syskon.

Paul K
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS