En sommarhälsning från Romano Center i Väst

Romano Center erbjuder service till dig som tillhör den nationella minoriteten romer. Här får du råd och stöd i frågor som rör din vardag eller Göteborgs Stads verksamheter. Hit kan du tryggt vända dig för att få kunskap om dina rättigheter och möjligheter och hur du kan ta tillvara dem på bästa sätt.

Vi på Romano Center vill hälsa vår nya medarbetare Soraya Post välkommen. Nu är vi alltså fyra Romer som driver vårt dagliga arbete för att vägleda Romer / Resande till en bättre vardag samt vårt utbildningsuppdrag mot kommunens 55 000 anställda, där vi utbildar om Romers historia, inkluderingsstrategi samt Minoritetslagstiftningen.

Vi vill dela med oss lite av den framgång vi haft som enhet under Demokrati och Medborgarservice i Göteborg Stad.

Den 28 april delades EU-priset European capitals of inclusion and diversity ut för första gången.

Vi var den enda nordiska stad som var nominerad, fast det var fler som sökt. Göteborg fick silver i specialkategorin om romsk inkludering för arbetet med Romano Center i Väst och samarbetet med romska rådet, silver i kategorin städer med fler än 50 000 invånare som arbetar för inkludering och mångfald på ett föredömligt vis.

Vi på Romano Center i Väst vill avsluta denna termin med en sommarhälsning till alla Romer/Resande runt om i landet.

Vi har semesterstängt hela juli månad och öppnar upp igen och finns på plats 1 augusti, då är ni hjärtligt välkomna att besöka oss, ringa eller via email

Baxtalo Milaj

Önskar Maria, Emil, Vicia och Soraya
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS