Facebook har infört tre nya funktioner i kampen mot rasism och hat på Instagram

På onsdagen introducerade Facebook tre nyheter för att förhindra att Instagram -användare trakasseras av olämpliga nyheter och kommentarer. Den vill bland annat förhindra att rasism och hat sprids på sociala nätverk.

Det första alternativet är att begränsa kommentarer och meddelandeförfrågningar (DM -förfrågningar), det andra är mer är användbart när någon försöker skicka olämpliga kommentarer, och det tredje är att utöka den globala dolda ordfunktionen som används för att filtrera olämpliga meddelandeförfrågningar. .

Det är vårt ansvar att se till att alla på Instagram känner sig trygga. Vi kommer inte att tolerera något hatprat eller mobbning och vi kommer att ta bort sådana meddelanden när vi stöter på dem, säger företaget.

Alternativet att begränsa kommentarer och begäranden om meddelanden ska vara aktiverat på mobiltelefoner i sekretessinställningarna för att funka. Det döljer automatiskt kommentarer och förfrågningar som skickas av personer som inte följer dig eller bara följer dig en kort stund. Enligt företaget bör detta alternativ vara tillgängligt för alla Instagram -användare i världen från och med onsdag. Enligt företagets undersökning skrivs olämpliga kommentarer på de som har öppna Instagram i huvudsakligen av personer som inte följer dem, eller som bara följer dem under en kort tid.

En mer framträdande varning för olämpliga kommentarer kommer att visas för avsändaren av meddelandet. Om de lägger upp en kommentar är det möjligt att den raderas.

Hidden Words har nu en utökad lista med potentiellt stötande ord, hashtags och uttryckssymboler. Dessa filtreras automatiskt. Nyligen har det införts att användare också kan kommentarer med innehåll som de tycker kan vara olämpligt, men som inte bryter mot reglerna. Funktionen kan styras på mobiltelefoner i sekretessinställningarna i kommentarsfältet.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS