Kassen som gör skillnad

IKEA donerar för tredje året i rad pengar från försäljningen av sin regnbågskasse STORSTOMMA till UNHCR:s arbete med att stötta hbtq+flyktingar.

STORSTOMMA Regnbågskasse är så mycket mer än en kasse. Det är en symbol och ett ställningstagande för rätten att vara sig själv. Försäljningen av kassen gör att vi kan skänka pengar till UNHCR som stöttar människor som är mycket utsatta, något som är extra viktigt i tider som dessa, när våra mänskliga rättigheter utmanas på nya sätt, säger Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager, IKEA Sverige.

STORSTOMMA Regnbågskasse har hittills resulterat i 1 334 000 kronor till UNHCR, vilket till exempel motsvarar psykosocialt stöd vid övergrepp till 3 552 personer.

UNHCR, som är FN:s flyktingorgan, ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid. Människor som tvingas fly på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet är extra utsatta för diskriminering och våld. UNHCR finns på plats över hela världen och arbetar för att ge hbtq+flyktingar skydd och ett liv i trygghet.

Hbtq+personer över hela världen utsätts dagligen för diskriminering, våld och hot; många har inget annat val än att fly och även på flykt fortsätter utsattheten. Vi är väldigt tacksamma och glada över att bidraget från regnbågskassen går till UNHCR:s arbete för att skydda hbtq+flyktingar. Det här stödet är otroligt viktigt, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

STORSTOMMA Regnbågskasse finns i två storlekar och till försäljning i alla IKEAs varuhus samt på IKEA.se.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS